Πίτσα με τέσσερα τυριά

Πίτσα με τέσσερα τυριά

Πίτσα με τέσσερα τυριά. Μια πολύ γρήγορη συνταγή για πίτσα με 4 τυριά, πατάτα και δενδρολίβανο! Άκρως εντυπωσιακή και νόστιμη.

Πίτσα με τέσσερα τυριά, πατάτα και δεντρολίβανο
Μερίδες: 5
Υλικά
  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
  • φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τσαγιού τρίμματα φέτας
  • 2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό, δεντρολίβανο κ.λ.π.
  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
  1. Για αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τη βασική ζύμη για πίτσα (δείτε την αναλυτική συνταγή με ένα κλικ εδώ). 

  2. Ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα σε στρογγυλό σχήμα. Η ζύμη πρέπει να έχει πάχος περίπου 1 εκ. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο τη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, στο γκριλ, για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη ζύμη από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με το πεκορίνο. 

  3. Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα τυριών στην πίτσα. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας. 

  4. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Τις ανακατεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις πατάτες αραιά ώστε να αναπνέει η ζύμη μας και να ψηθεί καλύτερα.

  5. Ψήνουμε στον φούρνο στους 220οC, στο γκριλ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα οι πατάτες, για 9-10 λεπτά περίπου. 

Δείτε επίσης: 8 μυστικά για τέλειες τηγανιτές πατάτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.