Πίτσα με τέσσερα τυριά. Μια πολύ γρήγορη συνταγή για πίτσα με 4 τυριά, πατάτα και δενδρολίβανο! Άκρως εντυπωσιακή και νόστιμη.
Εκτύπωση
Πίτσα με τέσσερα τυριά, πατάτα και δεντρολίβανο
Μερίδες 5
Θερμίδες 341θερμίδες
Υλικά
- 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
- 2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
- 1½ φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκο τυρί κρέμα
- 1 φλ. τσαγιού τρίμματα φέτας
- 2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό, δεντρολίβανο κ.λ.π.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
- Για αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τη βασική ζύμη για πίτσα (δείτε την αναλυτική συνταγή με ένα κλικ εδώ).
- Ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα σε στρογγυλό σχήμα. Η ζύμη πρέπει να έχει πάχος περίπου 1 εκ. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο τη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, στο γκριλ, για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη ζύμη από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με το πεκορίνο.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα τυριών στην πίτσα. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας.
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Τις ανακατεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις πατάτες αραιά ώστε να αναπνέει η ζύμη μας και να ψηθεί καλύτερα.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 220οC, στο γκριλ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα οι πατάτες, για 9-10 λεπτά περίπου.
Δείτε επίσης: 8 μυστικά για τέλειες τηγανιτές πατάτες!
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!
Φοβερή πίτσα! Την φτιάξαμε και κολλήσαμε Τάσο