ΑρχικήΆρθραΠεπόνι με μπαχαρικά, και ο Σεπτέμβρης ομορφαίνει έτσι απλά!

Πεπόνι με μπαχαρικά, και ο Σεπτέμβρης ομορφαίνει έτσι απλά!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Οι ιδιαίτερες γεύσεις και οι φαινομενικά αταίριαστοι συνδυασμοί είναι αυτά που μας συναρπάζουν, αφού όταν παντρεύουμε σε ένα πιάτο υλικά εκ διαμέτρου αντίθετα, η γεύση που προκύπτει είναι μοναδική και η ευχαρίστηση ατέλειωτη. Αυτό το καλοκαίρι, προσθέσαμε στο πεπόνι αλάτι, διάφορα μπαχαρικά και καυτερές πιπερίτσες. Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε και σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε κι εσείς.

Πεπόνι με αλάτι, σουμάκ και πιπέρι

Το πόσο έντονος θα είναι ο συνδυασμός της γλυκάδας του πεπονιού με το σουμάκ και τα διάφορα πιπέρια εξαρτάται από τον δικό σας ουρανίσκο. Εμείς για 1 κιλό πεπόνι – οποιασδήποτε ποικιλίας – χρειαστήκαμε χυμό από ένα λεμόνι, 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, 2 κ.σ. καπνιστό αλάτι, 1 κ.σ. σουμάκ, 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κ.γλ. κόκκινες αποξηραμένες πιπερίτσες σε νιφάδες. Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους ή φέτες μετρίου μεγέθους και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και πασπαλίζουμε με αυτό το πεπόνι.

 

Πεπόνι με καυτερές πιπεριές και λάιμ

Ο συνδυασμός του πεπονιού με λάιμ και καυτερές πιπεριές μπορεί να μας δροσίσει εκπληκτικά μια ζεστή ημέρα. Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε ένα πεπόνι μετρίου μεγέθους πολύ παγωμένο,  2 κ.σ. ξύσμα λάιμ, 3 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. χυμό λάιμ, 2 λάιμ και μια μικρή αποξηραμένη  κόκκινη πιπερίτσα σε σκόνη ( για πιο καυτερό αποτέλεσμα, προσθέτουμε ακόμα μια πιπερίτσα). Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα λάιμ και 1 κ.σ. χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βγάλει το μείγμα το άρωμά του για 30 περίπου λεπτά. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε την πιπερίτσα σε σκόνη και την ανακετεύουμε σιγά σιγά με το μείγμα αλατιού και λάιμ. Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους μετρίου μεγέθους και τις βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβουμε τα 2 λάιμ σε 4 φέτες το καθένα και περιχύμενου με  τον χυμό τους το πεπόνι. Πασπαλίζουμε με το μείγμα με την πιπερίτσα, το αλάτι και το λάιμ και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να να προσθέσουμε για γαρνίρισμα μερικές φέτες λάιμ ή φύλλα δυόσμου.

Μη χάσετε

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Δείτε ακόμα

Εκτυπώστε συνταγές από το κινητό σας με την Epson!

Με τον νέο εκτυπωτή Epson Eco Tank L3250, μπορείτε να εκτυπώσετε εύκολα, γρήγορα και άμεσα από το κινητό σας, χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Φεβρουάριος

Τι τρώμε τον Φεβρουάριο; Βάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε νοστιμότατες συνταγές με εποχιακά λαχανικά και φρούτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ