Πες μου που κάθεσαι, να μαντέψω τι θα φας

Από τη Λίζα Μάτσα.

 

Το ήξερες ότι η θέση που θα κάτσεις μέσα σε ένα εστιατόριο μπορεί να επηρεάσει τι θα παραγγείλεις να φας; Ο Brian Wansink, καθηγητής Συμπεριφοράς Καταναλωτή και Διατροφoλογίας στο πανεπιστήμιο Cornell στις ΗΠΑ, διεξήγαγε μια έρευνα σε 27 εστιατόρια της Βρετανίας και παρατήρησε τα εξής:

1. Οι πελάτες που επιλέγουν τα πιο υγιεινά πιάτα κάθονται συνήθως δίπλα σε παράθυρο ή κάποιο καλά φωτισμένο σημείο του εστιατορίου. Μάλλον χάρη στον ήλιο και τον αέρα σκέφτονται φυσικές δραστηριότητες κι όχι πατάτες τηγανητές…

2. Όσοι κάθονται κοντά σε τηλεόραση επιλέγουν περισσότερα τηγανητά. 

3. Όσοι κάθονται πιο κοντά στο μπαρ, παραγγέλνουν περισσότερες μπύρες και ποτά από τους υπόλοιπους. 

4. Όσοι κάθονται στο πιο σκοτεινό μέρος του χώρου έχουν λιγότερες πιθανότητες να παραγγείλουν σαλάτα ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ολοκληρώσουν το δείπνο τους με κάτι γλυκό και πλούσιο σε θερμίδες. Αν τρως μέσα στα σκοτάδια, ίσως νιώθεις λιγότερο ενοχικά από ότι αν σε έβλεπε ολόκληρο το εστιατόριο να καταβροχθίζεις μια extra large κρέπα φουλ στη σοκολάτα!

5. Οι άνθρωποι που κάθονται στα πάνω τραπέζια συνήθως επιλέγουν κάποιο σαλατικό και  σπανίως γλυκό. Άκου τώρα… 

Γι’ αυτό λοιπόν, αν τρως έξω συχνά με φίλους αλλά προσέχεις τη διατροφή σου, την επόμενη φορά διάλεξε ένα τραπέζι που το βλέπει ο ήλιος και δες τι θα συμβεί. Πότε δεν ξέρεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.