Πιλάφι Μιλανέζα, αγαπημένη all time classic συνταγή.
Εκτύπωση
Πιλάφι Μιλανέζα
Μερίδες 4
Θερμίδες 346θερμίδες
Υλικά
2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
χυμό από 1/2 λεμόνι- 5 φλιτζ. ζωμό κότας
1/2 κ.γλ. κρόκο Κοζάνης - 2 κ.σ. βούτυρο
- 200 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ζωμό σε κατσαρόλα με νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι καλά μέχρι το νερό που τρέχει να είναι διάφανο. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού στο ρύζι. Όταν πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση και σιγοβράζουμε μέχρι να εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού μας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και το ρίχνουμε στο πιλάφι.
- Το σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Αν σας αρέσει το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!
το δοκιμασα σε εστιατοριο αυτο το πιατο και ηθελα να το φτιαχνω μονη μου. πολκυ ωραια συνταγη την εκανα και αρεσε σε ολους