Τα γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που συνήθως σερβίρεται ως κυρίως πιάτο ή ως μεζές σε ταβέρνες και εστιατόρια. Δοκιμάστε σήμερα τη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου. Είναι πολύ εύκολη και πραγματικά νόστιμη και πετυχημένη.

Γεμιστά Συνταγή
Εκτύπωση

Γεμιστά

Τα πιο εύκολα και νόστιμα γεμιστά του Τάσου! Δείτε την υπέροχη συνταγή για γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τα πιο εύκολα γεμιστά
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 37 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 6 ντομάτες
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. ρύζι νυχάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 3-4 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. χυμός ντομάτας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c. Αδειάζουμε τα λαχανικά: Κόβουμε ένα «καπάκι» από κάθε ντομάτα και το αφήνουμε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε ντομάτας. Στην ψιλή μεριά ενός τρίφτη τρίβουμε τη σάρκα τους και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε μια φέτα-καπάκι από κάθε πιπεριά και με το κουταλάκι αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος στο εσωτερικό. Αφήνουμε λίγη σάρκα στο εσωτερικό της πιπεριάς για να μην ανοίξει με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε έναν δίσκο για μερικά λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι με το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, δυόσμο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, ζάχαρη και το νερό. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με κουτάλι γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα 2/3 και κλείνουμε τα καπάκια τους.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα γεμιστά με φρυγανιά και να ψήσουμε πατάτες ανάμεσά τους. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας. ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σκεπάζοντας το ταψί με αλουμινόχαρτο. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Δείτε επίσης: Φανταστικό και εύκολο Μπανόφι 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τσιπς τορτίγιας

Τέλεια τσιπς από πίτα τορτίγια!

Γρήγορο πασχαλινό τσουρέκι

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια. Με ελάχιστο ζύμωμα και έξυπνα μυστικά, το φετινό τσουρέκι θα γίνει αφράτο, φουσκωτό και πεντανόστιμο.

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Περισσότερα άρθρα

Δυο πανεύκολοι τρόποι να συντηρήσεις τα συσκευασμένα λαχανικά περισσότερο

Μάθε πώς να συντηρήσεις σωστά τα συσκευασμένα λαχανικά με 2 εύκολα tips.

Κορονοϊός: Πόσο ασφαλές είναι να παραγγέλνουμε delivery;

Κολλάει ο κορονοϊός μέσα από την τροφή; Είναι αφαλές να παραγγέλνουμε delivery με τον κορονοϊό σε έξαρση;

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ