ΑρχικήΣυνταγέςΠιπερονάτα
Εκτύπωση

Πιπερονάτα

Πιπερονάτα! Φοβερή συνταγή που πρέπει να τη δοκιμάσετε όλοι!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πιπερονάτα
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • κόκκινες πιπεριές                                                           
  • κίτρινες πιπεριές                  
  • πράσινες πιπεριές                                                             
  • κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • ντομάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το ίδιο κάνουμε με τα κρεμμύδια. Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου για 5΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄, να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κάππαρη και μερικές ελιές για γαρνίρισμα. Αφήνουμε την πιπερονάτα να κρυώσει και τη διατηρούμε για τρεις μέρες στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα, τη σερβίρουμε παγωμένη σαν σαλάτα ή ακόμη και σαν τέλεια γαρνιτούρα σε κρέατα και πουλερικά.
  •  
  • Μη χάσετε

    Πορτοκαλόπιτα

    Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

    Παραδοσιακά φαλάφελ

    Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

    Σοκολατόπιτα

    Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

    Συνταγές σε 30 λεπτά

    Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

    Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

    Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

    Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

    Σαλάτα με κινόα

    Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

    Ανακαλύψτε συνταγές

    Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

    Η πιο υπέροχη και εύκολη πάβλοβα με απολαυστική κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες. Θα τη λατρέψετε!

    Μουσακάς

    Ο μουσακάς του Τάσου Αντωνίου είναι εύκολος, γρήγορος και πιο υγιεινός αφού τα λαχανικά ψήνονται στον φούρνο και δεν τηγανίζονται.

    Πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού

    Συνταγή για αφράτη πορτοκαλόπιτα με αμύγδαλο και υπέροχο γλάσο πορτοκαλιού!

    Περισσότερα άρθρα

    Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

    O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

    8 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

    Πασχαλινά κουλουράκια με υπέροχο άρωμα βουτύρου, εύκολα γρήγορα, απλά και πετυχημένα!

    10 μυστικά για τέλειο ρύζι στο σπίτι

    Το ρύζι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο, και όχι άδικα. Δες ποια είναι τα μυστικά για να μαγειρέψεις το τέλειο ρύζι.

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Βαθμολογήστε τη συνταγή




    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ