ΑρχικήΣυνταγέςΠιπερονάτα
Εκτύπωση

Πιπερονάτα

Πιπερονάτα! Φοβερή συνταγή που πρέπει να τη δοκιμάσετε όλοι!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πιπερονάτα
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • κόκκινες πιπεριές                                                           
  • κίτρινες πιπεριές                  
  • πράσινες πιπεριές                                                             
  • κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • ντομάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το ίδιο κάνουμε με τα κρεμμύδια. Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου για 5΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄, να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κάππαρη και μερικές ελιές για γαρνίρισμα. Αφήνουμε την πιπερονάτα να κρυώσει και τη διατηρούμε για τρεις μέρες στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα, τη σερβίρουμε παγωμένη σαν σαλάτα ή ακόμη και σαν τέλεια γαρνιτούρα σε κρέατα και πουλερικά.
  •  
  • Μη χάσετε

    Πορτοκαλόπιτα

    Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

    Παραδοσιακά φαλάφελ

    Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

    Σοκολατόπιτα

    Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

    Συνταγές σε 30 λεπτά

    Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

    Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

    Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

    Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

    Σαλάτα με κινόα

    Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

    Ανακαλύψτε συνταγές

    Πίτσα ντιπ-φοντύ

    Συνταγή για ντιπ ή fondue για πίτσα!

    Κυπριακές ταχινόπιτες

    Κυπριακές ταχινόπιτες, μια εύκολη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου! Νηστίσιμη ταχινόπιτα με εύκολη ζύμη και πλούσια γέμιση από ταχίνι και κανέλα.

    Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

    Η δημοφιλέστερη καλοκαιρινή σούπα με βάση τη ντομάτα τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα, απευθείας από το ψυγείο.

    Περισσότερα άρθρα

    7 εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου

    Δείτε ποια είναι τα βασικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στην κουζίνα σας.

    Φρέσκα λαχανικά και φρούτα: Ιούνιος

    Ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Ιουνίου; Φτιάξτε τις πρώτες καλοκαιρινές συνταγές με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής.

    Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

    Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Βαθμολογήστε τη συνταγή




    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ