Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα συνταγή
Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
40 λεπτά
Συν. Χρόνος
45 λεπτά
 
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια από τον Τάσο Αντωνίου. Μια θρεπτική και χορταστική σαλάτα, ιδανική για τη νηστεία και όχι μόνο. Δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα και απολαύστε τις γεύσεις, το άρωμα και τα χρώματά της!
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 163 θερμίδες
Υλικά
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
Για το λαδόξιδο:
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζ. ξίδι από κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με κρύο νερό σε μέτρια φωτιά, να βράσουν για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα καθαρό νερό και βράζουμε τα φασόλια για άλλα 20 λεπτά. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα σε σαλατιέρα.
  2. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν, για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε με τα φασόλια.
Ετοιμάζουμε το λαδόξιδο:
  1. Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.