ΑρχικήΣυνταγέςΠιτάκια με συκωτάκια

Πιτάκια με συκωτάκια

Εκτύπωση

Πιτάκια με συκωτάκια

Πιτάκια με συκωτάκια. Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή, νόστιμη και πάρα πολύ εύκολη.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πιτάκια με συκωτάκια
Προετοιμασία 45 λεπτά
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 30
Θερμίδες 70θερμίδες

Υλικά

  • Για τη ζύμη

  • 400 γραμμ. αλεύρι
  • 50 ml ξινόγαλα
  • 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 200 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμ. συκώτι μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 20 ml ξινόγαλα
  • 6 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κρόκους αυγού για να αλείψουμε τα πιτάκια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30΄ στην άκρη να ξεκουραστεί. 
    Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε για 3΄ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το συκώτι, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 6΄. Τέλος ρίχνουμε μέσα 2 σφιχτά βρασμένα αυγά, ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξινόγαλα και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε. Γίνεται ένας χυλός.  
    Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια 2 φύλλα πάχους 1 εκ.  και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (15×10 εκ). Τοποθετούμε 1½ κ.σ. γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι και τα κλείνουμε σαν φάκελο. Χτυπάμε τους κρόκους κι αλείφουμε τα πιτάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35΄, να ροδίσουν.  

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστίτσιο στο τηγάνι

Συνταγή για παστίτσιο σε 20 λεπτά!

Μπριάμ

Μπριάμ συνταγή υπέροχη από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολο, γρήγορο, γευστικό μπριάμ ή αλλιώς λαχανικά στον φούρνο. Το μπριαμ τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα!

Εκλέρ ταψιού

Εκλέρ ταψιού. Ένα ιδιαίτερο γλυκό ψυγείου που θυμίζει εύκολο εκλέρ, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι ιδανικό για κέρασμα ή ως τούρτα γενεθλίων. Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους!

Περισσότερα άρθρα

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

6 φθινοπωρινές συνταγές που θα αγαπήσεις

Φθινοπωρινές συνταγές που θα αγαπήσουν όλοι. Αλμυρές και γλυκιές δημιουργίες που θα σε συντροφεύσουν με νοστιμιά το φθινόπωρο!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ