Πιτάκια με συκωτάκια

Πιτάκια με συκωτάκια

Πιτάκια με συκωτάκια. Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή, νόστιμη και πάρα πολύ εύκολη.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 45 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 35 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 1 ώρα 20 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Ορεκτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 30
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 70 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • Για τη ζύμη

  • 400 γραμμ. αλεύρι
  • 50 ml ξινόγαλα
  • 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 200 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμ. συκώτι μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 20 ml ξινόγαλα
  • 6 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κρόκους αυγού για να αλείψουμε τα πιτάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30΄ στην άκρη να ξεκουραστεί. 
    Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε για 3΄ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το συκώτι, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 6΄. Τέλος ρίχνουμε μέσα 2 σφιχτά βρασμένα αυγά, ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξινόγαλα και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε. Γίνεται ένας χυλός.  
    Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια 2 φύλλα πάχους 1 εκ.  και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (15×10 εκ). Τοποθετούμε 1½ κ.σ. γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι και τα κλείνουμε σαν φάκελο. Χτυπάμε τους κρόκους κι αλείφουμε τα πιτάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35΄, να ροδίσουν.  
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Πιτάκια με συκωτάκια
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.