fbpx

Πιτάκια με συκωτάκια

Print Recipe
5 from 1 vote

Πιτάκια με συκωτάκια

Πιτάκια με συκωτάκια. Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή, νόστιμη και πάρα πολύ εύκολη.
Prep Time45 λεπτά
Cook Time35 λεπτά
Total Time1 ώρα 20 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πιτάκια με συκωτάκια
Servings: 30
Calories: 70θερμίδες

Ingredients

  • Για τη ζύμη

  • 400 γραμμ. αλεύρι
  • 50 ml ξινόγαλα
  • 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 200 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμ. συκώτι μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 20 ml ξινόγαλα
  • 6 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κρόκους αυγού για να αλείψουμε τα πιτάκια

Instructions

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30΄ στην άκρη να ξεκουραστεί. 
    Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε για 3΄ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το συκώτι, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 6΄. Τέλος ρίχνουμε μέσα 2 σφιχτά βρασμένα αυγά, ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξινόγαλα και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε. Γίνεται ένας χυλός.  
    Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια 2 φύλλα πάχους 1 εκ.  και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (15×10 εκ). Τοποθετούμε 1½ κ.σ. γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι και τα κλείνουμε σαν φάκελο. Χτυπάμε τους κρόκους κι αλείφουμε τα πιτάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35΄, να ροδίσουν.  
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.