Πότε είναι η σωστή ώρα να δώσουμε στο παιδί μας γλυκό;

Από την Ελένη Κουή MSc., RD., Παιδοδιαιτολόγος – Ειδική στην Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικό Διαβήτη,

Το πότε θα φάμε το γλυκό μας είναι επίσης πολύ σημαντικό εκτός από την ποιότητα και την ποσότητα στην οποία θα το καταναλώσουμε. Οτιδήποτε σε γλυκό γνωρίζουμε πως θα επηρεάσει τις τιμές του σακχάρου στο αίμα προς τα πάνω. Η αντίδραση του υγιούς οργανισμού σε αυτό θα είναι η εσωτερική παραγωγή ινσουλίνης.

Έχει σημασία όμως, το πότε και πόσο συχνά προκαλούμε την αντίδραση αυτή. Είναι ίσως η χειρότερη στιγμή της ημέρας να ξεκινήσουμε το πρωινό μας με γλυκό γιατί η ανόδος στα σάκχαρα θα έιναι πιο μεγάλη  και απότομη καιθώς και τις πρωινές ώρες παρατηρείται μια ‘αντίσταση’ του οργανισμού στην ινσουλίνη. Με άλλα λόγια ο οργανισμός θα πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά εκείνη την ώρα και τις περισσότερες φορές με αυξομειώσεις στις τιμές σακχάρου. Οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν λιγούρες και τσιμπολόγημα σε μικρούς και μεγάλους.

Όταν όμως καταναλώνουμε το γλυκό μετά το γεύμα, αποφεύγουμε την απότομη αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί αυτό να γίνει συνήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.