ΑρχικήΒίντεοΧοιρινό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες και σως

Χοιρινό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες και σως

Χοιρινό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ελαφρύ και τρυφερό φιλέτο χοιρινού με υπέροχη γλυκόξινη σως και λαχταριστό πουρέ γλυκοπατάτας. Ιδανικό για τις γιορτές και όχι μόνο!

Ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες
Εκτύπωση

Χοιρινό ψαρονέφρι με πουρέ από γλυκοπατάτες

Χοιρινό ψαρονέφρι με πουρέ από γλυκοπατάτες από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ελαφρύ και τρυφερό φιλέτο χοιρινού με υπέροχη γλυκόξινη σως και λαχταριστό πουρέ γλυκοπατάτας. Ιδανικό για τις γιορτές και όχι μόνο!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Θερμίδες 345θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 500 g. ψαρονέφρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τον πουρέ:

  • 400 g. κόκκινες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 1/2 κ.σ. σόγια σως
  • 100 g. μέλι

Για το μείγμα μπαχαρικών:

  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον πουρέ:

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε καλά. Ρίχνουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες στο νερό που βράζει και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε τις γλυκοπατάτες από το νερό και τις μεταφέρουμε σε βαθύ πιάτο. Με πιρούνι τις πιέζουμε ελαφρώς και σταδιακά ώστε να αρχίσουν να λιώνουν και να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο που θα δώσει βελούδινη αίσθηση στον πουρέ μας ανακατεύοντας με το πιρούνι. Αλατίζουμε κατά βούληση.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  • Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε με τη σάλτσα του αναμειγνύοντας μηλόξιδο, σόγια σως και μέλι.

Ετοιμάζουμε το μείγμα μπαχαρικών:

  • Αναμειγνύουμε αποξηραμένπ σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.

Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι:

  • Το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 4 εκατοστών. Αφαιρούμε τυχόν λίπη από τις φέτες για να έχουμε όσο το δυνατό πιο ατόφιο κρέας. Με το χέρι πιέζουμε και πλαταίνουμε τις φέτες.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Μέχρι να ζεσταθεί το λάδι, περνάμε μια μια τις φέτες ψαρονέφρι από το μείγμα μπαχαρικών. Βάζουμε μια μια τις φέτες στο τηγάνι. Αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 4 λεπτά και τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Όταν μαγειρευτούν και από τις δυο πλευρές, ρίχνουμε τη σάλτσα. Θα δούμε ότι φουσκώνει γρήγορα στη φωτιά. Μετά από 3-4 λεπτά η σάλτσα θα έχει σχεδόν εξατμιστεί και θα έχουμε ένα υπέροχο γλάσο που θα αναδείξει τη γεύση του κρέατος.
  • Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας σε πιάτο. Στο πλάι προσθέτουμε τις φέτες ψαρονέφρι. Γαρνίρουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Scones με σταφίδες

Τα scones είναι αγγλικά ψωμάκια με σταφίδες. Συνδυάζονται ιδανικά με μαρμελάδα για το πρωινό. Η αφράτη βουτυρένια γεύση τους θα σας συνεπάρει!

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Ένα ονειρεμένο λαδερό φαγητό με βάση τη μελιτζάνα. Ο συνδυασμός κιμά, τυριών και μπεσαμέλ κάνει τα παπουτσάκια ακαταμάχητα!

Πίτσα χωρίς γλουτένη

Πίτσα με αφράτη ζύμη χωρίς γλουτένη. Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για 7 ημέρες πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Περισσότερα άρθρα

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

7 συνταγές για καλοκαιρινά λαδερά που θα λατρέψεις

Οι καλύτερες συνταγές του Τάσου Αντωνίου για λαδερά φαγητά! Εξερευνήστε τις συνταγές που σας αρέσουν και συνοδεύστε τα λαδερά σας με φέτα και ψωμάκι!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ