Τι πρωινό θα ετοιμάσουμε για τα παιδιά πριν το σχολείο;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Όλοι γνωρίζουμε πως το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, αν θέλουμε να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Το πρωινό γεύμα μας δίνει την απαιτούμενη ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και μας αποτρέπει να υποκύψουμε σε παχυντικές αμαρτίες που το μόνο που θα μας προσφέρουν είναι περιττές θερμίδες. Κι αν είναι τόσο σημαντικό για τους ενήλικες, φανταστείτε για τα παιδιά. Κι εδώ βρίσκεται ένας άλλος μεγάλος πονοκέφαλος για τους γονείς τώρα που τα σχολεία άρχισαν. Τι να ετοιμάσουμε για τα παιδιά; Ή καλύτερα τι μπορούμε να τους ετοιμάσουμε όταν ο χρόνος πιέζει; Στη δύσκολη αυτή ερώτηση, σας δίνουμε ορισμένες συμβουλές καθώς κι ιδέες για το τι μπορείτε να φτιάξετε.

  • Η οργάνωση είναι αυτή που θα σας γλιτώσει και θα σας δώσει λύσεις. Και τι εννοούμε με αυτό. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα με το τι θα ετοιμάσετε για πρωινό κάθε μέρα, έτσι ώστε να έχετε ήδη τα υλικά και κυρίως να μην χάνετε χρόνο σκεπτόμενοι εκείνη ακριβώς τη στιγμή τι θα μπορούσατε να φτιάξετε. Επιπλέον και πολύ σημαντικό και πρακτικό φυσικά είναι να ετοιμάσετε ή να προετοιμάσετε κάτι από το προηγούμενο βράδυ, όπως κέικ ή τηγανίτες.
  • Πόσες φορές βρίσκεστε στην πόρτα για να συνοδέψετε το παιδί στο σχολείο κι αυτό ακόμα δεν έχει φάει την τελευταία του μπουκιά. Ένα smoothie είναι το τέλειο πρωινό αφού και πολύ θρεπτικό είναι, και δεν χρειάζεται πολλά υλικά και εξαρτήματα για να ετοιμαστεί, ενώ μπορεί να καταναλωθεί στον δρόμο προς το σχολείο.
  • Φρούτα και γιαούρτι, δηλαδή υλικά που είναι έτοιμα ουσιαστικά και δεν απαιτούν χρόνο για να μαγειρετούν, σώζουν καταστάσεις για ένα πρωινό της τελευταίας στιγμής. Γιαούρτι με φρούτα, μέλι και δημητριακά είναι μια καλή λύση.
  • Αυγά ομελέτα, τηγανητά ή βραστά καθώς και σάντουιτς, με ψωμί ή με αραβική πίτα, θα είναι πάντα μια εύκολη, γρήγορη και ιδανική λύση για πρωινό.

 

Eικόνα via littleinspiration.com/2013/06/breakfast-for-kids-pancake-bear.html

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.