Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs

Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs! Αγαπημένο πρωινό.

Εκτύπωση

Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs

Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Αυγά σκραμπλ ή scrambled eggs
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος 10 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 120θερμίδες

Υλικά


  • 8 αυγά
    ελαφρώς χτυπημένα
    1/3 φλιτζ. light κρέμα γάλακτος 
    25 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ, ρίχνουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος.
    Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά σπρώχνοντας τα έτοιμα αυγά προς το κέντρο του τηγανιού ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα όλα τα αυγά. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.

Tips

Για πιο ελαφριά εκδοχή της συνταγής, αντικαθιστούμε τα 4 ολόκληρα αυγά με  4 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή