Τιραμισού πανεύκολο

Τιραμισού πανεύκολο, αγαπημένη συνταγή για το πιο διάσημο ιταλικό γλυκό.

Τιραμισού πανεύκολο
Print Recipe
5 from 1 vote

Τιραμισού εύκολο

Το πιο εύκολο τιραμισού από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα δροσερό τιραμισού χωρίς αυγά, με απλά υλικά, και απολαύστε το πιο νόστιμο γλυκό!
Prep Time3 ώρες 20 λεπτά
Total Time3 ώρες 20 λεπτά
Servings: 6
Calories: 280θερμίδες

Ingredients

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 δόση εσπρέσο
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 κ.σ. κακάο

Instructions

  • Στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματίσει απαλές κορυφές.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το τυρί μασκαρπόνε. Προσθέτουμε στο μασκαρπόνε τη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με μαρίζ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ένα σχηματιστεί μια βελούδινη παχύρρευστη κρέμα.
  • Σε βαθύ και μεγάλο πιάτο βάζουμε τον εσπρέσο. Βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ και δημιουργούμε μια στρώση από μπισκότα σε ταψάκι 20 εκ. Απλώνουμε από πάνω την μισή ποσότητα κρέμας. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα-κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε το τιραμισού για 2-3 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.