Θαλασσινά με λαχανικά

Θαλασσινά με λαχανικά

Θαλασσινά με λαχανικά, ένα φανταστικό πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών. Υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια. Το καλοκαίρι στο πιάτο σας.

Θαλασσινά με λαχανικά
Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 περίπου 200 γραμμ. φιλέτο ψαριού κομμένο σε μπουκιές
  • 6 ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. 1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από τη ράχη τους. Χαράζουμε τις γαρίδες στη μέση, χωρίς να χωρίσουμε τελείως τις δύο πλευρές (σαν πεταλούδα).

  2. 2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες για 1΄, ίσα να κοκκινίσουν, και τις βάζουμε σε πιατέλα.
  3. 3. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5΄. Προσθέτουμε το ψάρι και σοτάρουμε για 4΄-5΄ επιπλέον.
  4. 4. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και σβήνουμε το φαγητό με κρασί. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 3΄-4΄. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

    μερίδες 4

    Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

    Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

    Πηγή: www.argiro.gr

Δείτε επίσης: Σαλάτα με σύκα και blue cheese!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.