Πώς να διατηρήσετε σωστά φρούτα και λαχανικά

Από τον Γιάννη Παναγόπουλο, 

Κάθε Σάββατο οι περισσότεροι από εμάς ψωνίζουν όλα τα πράγματα που θα χρειαστούν κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Πολλές φορές όμως τα φρούτα και τα λαχανικά από την μέση της εβδομάδας αρχίζουν και χαλάνε. Το Μαμα Πειναω σας δίνει έξυπνες συμβουλές για να μην σας χαλάσουν ποτέ ξανά.

Μήλα

Αν ένα μήλο έχει κάποιο σημαδάκι ή αρχίζει και σαπίζει το πετάμε αμέσως καθώς θα χαλάσουν τα υπόλοιπα μήλα αλλά και τα λαχανικά που έχουμε δίπλα τους.

Μπανάνες

Οι μπανάνες πολλές φορές μαυρίζουν και χαλάνε. Τοποθετήστε μια πλαστική μεμβράνη στο πάνω μέρος και τυλίξτε το τσαμπί. Έτσι οι μπανάνες σας θα διατηρηθούν για αρκετό καιρό.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια χρειάζονται σκοτεινό και δροσερό μέρος για να μην σαπίζουν και ποτέ δίπλα στις πατάτες.

Φρέσκα μυρωδικά

Για να μην μας κιτρινίζουν τα μυρωδικά στο ψυγείο μπορούμε να τα πλύνουμε πολύ καλά και αφού στεγνώσουν να τα τυλίξουμε με χαρτί κουζίνας και να τα τοποθετήσουμε σε ένα σακουλάκι. Για λίγες μέρες μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο αλλιώς τα τοποθετούμε αμέσως στην κατάψυξη.

Bonus tip: για να κρατούν για αρκετό καιρό τα τρόφιμα και τα λαχανικά στο ψυγείο καλό είναι να καθαρίζουμε και τα απολυμαίνουμε τακτικά το ψυγείο μας.

 
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.