Εύκολο γιουβέτσι με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό και αρωματικό γιουβέτσι με υπέροχη σάλτσα ντομάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι! Ιδανικό για τη νηστεία, συνοδεύεται υπέροχα με δροσερό λευκό κρασί.
Εκτύπωση
Γιουβέτσι με γαρίδες
Εύκολο γιουβέτσι με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό και αρωματικό γιουβέτσι με υπέροχη σάλτσα ντομάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι! Ιδανικό για τη νηστεία, συνοδεύεται υπέροχα με δροσερό λευκό κρασί.
Μερίδες 4
Θερμίδες 240θερμίδες
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. μέτριο κριθαράκι
- 600 ml ζωμός λαχανικών
- 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
- 200 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
- τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ίσα να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν δέσουν τα υλικά, προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το κριθαράκι με γαρίδες ζεστό. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Βίντεο συνταγής
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Υπέροχη συνταγή και βίντεο Τάσσο. Θα το φτιάξουμε σημερα για την οικογένεια.
Το κάναμε χτες και εχω να πω οτι ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ πιάτο. Τάσο είσαι φοβερός συνέχισε ετσι.
πόσο νόστιμο ήταν! απλά και γρήγορα. Ευχαριστώ πολύ