ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΓιουβέτσι με γαρίδες

Εύκολο γιουβέτσι με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό και αρωματικό γιουβέτσι με υπέροχη σάλτσα ντομάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι! Ιδανικό για τη νηστεία, συνοδεύεται υπέροχα με δροσερό λευκό κρασί.

Γιουβέτσι με γαρίδες
Εκτύπωση

Γιουβέτσι με γαρίδες

Εύκολο γιουβέτσι με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό και αρωματικό γιουβέτσι με υπέροχη σάλτσα ντομάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι! Ιδανικό για τη νηστεία, συνοδεύεται υπέροχα με δροσερό λευκό κρασί.
Πιάτο Κυρίως πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γιουβέτσι με γαρίδες
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 240θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. μέτριο κριθαράκι
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
  • 200 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
  • τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ίσα να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν δέσουν τα υλικά, προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το κριθαράκι με γαρίδες ζεστό. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Βίντεο συνταγής

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελάτα τηγανητά αυγά

Συνταγή για απίθανα μελάτα τηγανητά αυγά!

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις...

Κεϊμά γιαουρτλού

Το πιο λαχταριστό κεϊμά γιαουρτλού! Ένα αυθεντικό πολίτικο φαγητό που θυμίζει το κλασικό γιαουρτλού. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την.

Περισσότερα άρθρα

Γιατί οι Γάλλοι γιορτάζουν σήμερα την ημέρα της κρέπας;

Ένα έθιμο με πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό το οποίο, αν τηρηθεί κατά γράμμα, έχει ευχάριστα αποτελέσματα για την οικογένεια!

10 υπέροχες χριστουγεννιάτικες σαλάτες

Αυτές οι χριστουγεννιάτικες σαλάτες σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι!

Καλαμπόκι: 5 λόγοι που πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας

Mάθετε ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το καλαμπόκι και γιατί πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το κάναμε χτες και εχω να πω οτι ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ πιάτο. Τάσο είσαι φοβερός συνέχισε ετσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ