Πως θα φτιάξετε το τέλειο cupcake;

Σας έχει συνεπάρει η μόδα των cupcakes και θέλετε να δημιουργήσετε τα δικά σας μικρά έργα τέχνης στην κουζίνα σας; Τότε, αυτό που χρειάζεστε είναι μερικές συμβουλές από τη γκουρού των cupcakes και υπεύθυνη για τα πιο διάσημα cupcakes του κόσμου, αυτά των ζαχαροπλαστείων Magnolia Bakery. Η Bobbie Lloyd, υπέυθυνη σύμβουλος για όλες τις δημιουργίες της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, αποκαλύπτει  τα 8 μυστικά που θα κάνουν τη διαφορά και θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε τα τέλεια cupcakes! 

1. Προτού κάνουμε οτιδήποτε , συγκεντρώνουμε όλα τα μαγειρικά σκεύη που θα χρειαστούμε  καθώς και τα υλικά, που θέλουμε, στη σωστή δοσολογία σε ξεχωριστά μπολ και πιατάκια, ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν ξεκινήσουμε την εκτέλεση της συνταγής. Η Bobbie συμβουλεύει όταν ζυγίζουμε στερεά υλικά, όπως αλεύρι και ζάχαρη, να τα τοποθετούμε σε χαρτοπετσέτα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το τελικό συγύρισμα της κουζίνας.

2. Διαβάζουμε προσεκτικά τη συνταγή πριν την εκτελέσουμε και προσπαθούμε να απομνημονεύσουμε κάποια βήματα. Επειδή το παν στη ζαχαροπλαστική είναι ο ακριβής χρόνος, το να μην ξέρουμε από πριν το επόμενο βήμα, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη συνταγή. Σύμφωνα με την Bobbie, μία καλή συνταγή έχει όλα τα υλικά με τη σειρά που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εκτέλεση. Γι΄αυτό, τοποθετήστε τα στον πάγκο σας με την ίδια σειρά και όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα!

3. Όπως είπαμε, στη ζαχαροπλαστική το παν είναι ο χρόνος. Γι΄αυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε χρονομετρητή είτε κουζίνας, είτε του φούρνου, είτε ακόμη και κινητού μας!

4. Το βούτυρο πρέπει να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Αν έχει πολύ γυαλιστερή όψη, δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα. Μπορούμε ή να το αφήσουμε εκτός ψύξης για μία ώρα, ή να το ζεστάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα στη λειτουργία απόψυξης.

 5. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να ψήνουμε στις σωστές θερμοκρασίες.  Οι φούρνοι υγραερίου μπορεί να κάψουν τα cupcakes από πάνω και από κάτω, γι’ αυτό είναι καλύτερα να ψήνουμε στη μεσαία σχάρα και πάντα μία δωδεκάδα τη φορά.

6. Μία ακόμη συμβουλή που μας δίνει η Bobbie είναι να μην ανακατεύουμε υπερβολικά τα υλικά μας. Ο γενικός κανόνας είναι να ανακατεύουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, χωρίς να ξεχνάμε ωστόσο ότι η κάθε συνταγή είναι διαφορετική!

7. Η Bobbie έρχεται να μας λύσει και το κλασικό ερώτημα : «Μέχρι πού να γεμίσω τη θήκη με το μείγμα;». Γεμίζουμε, λοιπόν, τα 2/3 της θήκης.  Αν γεμίσουμε περισσότερο, το μείγμα θα χυθεί όταν το ψήσουμε, ενώ αν το γεμίσουμε λιγότερο, το cupcake μας δεν θα έχει τo επιθυμητό καμπυλωτό σχήμα στην κορυφή! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουτάλα παγωτού για να γεμίσουμε με ακρίβεια τη θήκη.

8. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραψήσουμε τα cupcakes! Καλύτερα να ψηθούν λιγότερο, παρά να ψηθούν περισσότερο και να καούν.  Όταν αρχίσουν να μυρίζουν σαν κέικ, τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι τα cupcakes σας είναι έτοιμα!

 

 

Άννα Ευθυμίου

Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου

 

Πηγή: thedailymeal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.