Ρύζι με ντοματίνια και λουκάνικο

Print

Ρύζι με ντοματίνια και λουκάνικο

Ρύζι με ντοματίνια και λουκάνικο. Δοκιμάστε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή και θα μας θυμηθείτε.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Ρύζι με ντοματίνια και λουκάνικο
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 30 λεπτά
Total Time 40 λεπτά
Servings 5
Calories 238θερμίδες

Ingredients

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 20 ντοματίνια ολόκληρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμ. ρύζι
  • 900 γραμμ. ζωμό κότας
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ψήνουμε τα λουκάνικα για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας ν’ αποβάλουν το λίπος τους. 
  • Στο ίδιο τηγάνι (αφού το στραγγίσουμε από το λίπος) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για  5΄-6΄, έως ότου γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε τα λουκάνικα με το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε και το βραστό ζωμό. Ανακατεύουμε κι αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και το θυμάρι.
  • Βάζουμε όλο το μείγμα σε βαθύ κεραμικό σκεύος. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 15΄ στους 180οC στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια ολόκληρα. Ψήνουμε για επιπλέον 15΄, με το σκεύος ξεσκέπαστο. 
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή