ΑρχικήΆρθραSani Gourmet 2015 με γεύσεις Άπω Ανατολής

Sani Gourmet 2015 με γεύσεις Άπω Ανατολής

Διανύοντας φέτος τη δέκατη χρονιά του, το Sani Gourmet έχει καταφέρει να γίνει κάτι περισσότερο από μια ετήσια επιτυχημένη εκδήλωση γαστρονομίας. Είναι πλέον ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών “ενώσεων”, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ’ έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία. Το φαγητό προσδιόριζε πάντα τις κοινωνίες, απόλυτα συναρτώμενο με τις παραγόμενες σε κάθε περιοχή πρώτες ύλες, ανάλογα δε με την εξέλιξη του κάθε πολιτισμού εξέφραζε πιο γλαφυρά απ’ οτιδήποτε άλλο την καθημερινότητα των ανθρώπων στο στενό περιβάλλον του σπιτιού αλλά και στο ευρύτερο της κοινότητας, μέσω των λατρευτικών εκδηλώσεων και των εορτών που τις συνόδευαν, πάντα με το φαγητό συνδετικό κρίκο.

Πέρσι το Sani Gourmet ξεκίνησε τη μακριά διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού, η οποία συνεχίζεται φέτος, με τη φιλοδοξία να τερματιστεί έχοντας αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη συζήτηση περί γαστρονομίας, πέραν του ότι το φαγητό δένει πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη. Γι’ αυτό το λόγο διευρύνει τη συμμετοχή των χωρών που συμμετέχουν, με προσκεκλημένους σεφ όχι μόνο από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά και από την Περσία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι θα δώσουν τη δική τους, ενδιαφέρουσα διάσταση στη θεματική αυτή ενότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον δικό μας Τάσο Μαντή, σεφ στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο “Hytra”, τον Anar V. Gasimov από το Αζερμπαϊτζάν, γνωστό για τις καινοτομίες που έχει εισάγει στην γαστρονομία του τόπου του, τον Alfred Prasad, υπήρξε ο νεαρότερος chef που πήρε αστέρι Michelin από την Ινδία, τον Hamid Salimian από την Περσία και την Tekuna Gachechiladze από τη Γεωργία, διάσημης δημιουργού του Supra Nova – του κόνσεπτ της Νέας, Γεωργιανής Κουζίνας  (Georgian Nouvelle Cuisine).

Η συνέχεια στο Sani Gourmet 2015, “O Δρόμος του Μεταξιού Νο 2”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8-17 Μαΐου 2015 στο Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. To συνολικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φράουλες με κρέμα τσιζκέικ

Συνταγή για φράουλες γεμιστές με κρέμα τσιζκέικ!

Γαριδομακαρονάδα

Εύκολη γαριδομακαρονάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Προσθέστε στη μακαρονάδα με γαρίδες πεπεροντσίνο και ούζο για πλούσια γεύση και άρωμα σε αυτή τη μοναδική συνταγή με θαλασσινά.

Σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά

Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά!

Περισσότερα άρθρα

Αυτό είναι το απίστευτο υλικό για τέλεια βινεγκρέτ

H βινεγκρέτ έχει ένα μυστικό υλικό που δένει αρμονικά και υπέροχα όλα τα συστατικά για τη σαλάτα!

Το μυστικό των σεφ για άψογα και πεντανόστιμα μανιτάρια

Πείτε αντίο στα μουλιασμένα μανιτάρια με αυτό το μυστικό για τέλειο μαγείρεμα.

10 μυστικά για τέλειες μαρμελάδες

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα; Δείτε εδώ τα μυστικά για άψογες μαρμελάδες, όλο τον χρόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ