Χτένια

Χτένια

Υλικά

80 γρμ. χτένια (μεσαία σε μέγεθος) 
χοντρό αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο

Για τον πουρέ καλαμποκιού

150 γρμ. καλαμπόκι
50 γρμ. ζωμός κότας
25 γρμ. βούτυρο

Για την κρέμα τρούφας

25 γρμ. μαγιονέζα
25 ml κρέμα γάλακτος
2 ml λάδι τρούφας

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα χτένια και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά.Βράζουμε το καλαμπόκι για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να γίνει πουρές. Ετοιμάζουμε την κρέμα τρούφας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε πρώτα τον πουρέ καλαμπόκι πάνω από τα χτένια και, στη συνέχεια, την κρέμα τρούφας.

Συνταγή: Ηλίας Σκουλάς

Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.