ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΣάντουιτς με αρνάκι

Σάντουιτς με αρνάκι. Μια φανταστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό σάντουιτς. Φανταστικό street food στην κουζίνα του σπιτιού σας.

Εκτύπωση

Σάντουιτς με αρνάκι

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σάντουιτς με αρνάκι
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Θερμίδες 423θερμίδες

Υλικά

  • 8 αρνίσια μπριζολάκια πάχους περίπου 1 εκ. το καθένα, ξεκοκαλισμένα
    75 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 πράσινα μήλα καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • ελάχιστο γαρίφαλο σε σκόνη
  • 4 παντζάρια κατά προτίμηση βιολογικά, βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα έτοιμα προμαγειρεμένα παντζάρια σε συσκευασίες βάκουμ, που θα βρούμε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 4 φραντζολάκια της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα μπριζολάκια και τα αλατοπιπερώνω.
  • Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το λιωμένο σκόρδο για 30 – 40 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το βγάζω με ένα πιρούνι και το πετάω. Βάζω τα μπριζολάκια στην κατσαρόλα, σε μονή στρώση και τα τηγανίζω σε δυνατή φωτιά, σε δύο δόσεις, για 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν παντού και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους
  • Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Στο ίδιο σκεύος ρίχνω το κρεμμύδι, τα μήλα, τη ζάχαρη και τη σκόνη γαρίφαλου και τα σοτάρω για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τα παντζάρια, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  • Ανοίγω τα φραντζολάκια στη μέση. Στα μισά κομμάτια τους απλώνω 1 – 2 κουτ. σούπας από το μείγμα των παντζαριών. Από πάνω βάζω 2 μπριζολάκια, σκορπίζω τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ψωμιού.
  • Tip: Ζητάμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας να ετοιμάσει τα αρνίσια μπριζολάκια (δηλαδή αρνίσια παϊδάκια, κοτολέτες) γιατί το ξεκοκάλισμά τους ίσως απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρές τηγανίτες με πράσα

Συνταγή για αλμυρές τηγανίτες με πράσα.

Struffoli (ιταλικοί χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες)

Συνταγή για struffoli, δηλαδή ιταλικούς χριστουγεννιάτικους λουκουμάδες με σιρόπι μελιού! Τα struffoli για τους Ιταλούς είναι ό,τι για τους Έλληνες τα μελομακάρονα.

Μύδια σαγανάκι

Υπέροχη συνταγή για μύδια σαγανάκι. Η κρεμώδης σάλτσα με την φέτα και τη μουστάρδα δίνουν το πιο νόστιμο σαγανάκι θαλασσινών. Συνοδεύστε με λευκό κρασί.

Περισσότερα άρθρα

12 μυστικά που δεν θα σου πει κανείς για τα γλυκά του κουταλιού

Μάθετε τα μυστικά που κανείς δεν θα σας πει για να φτιάχνετε άψογα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Η πιο συγκλονιστική συνταγή έχει 5 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια μακαρονάδα ογκρατέν.

Φυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα δημοφιλέστερα είδη φυτικών γιαουρτιών και αναλύουμε τα οφέλη τους στη διατροφή μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ