Light πανακότα με μέλι

πανακότα με μέλι

Light πανακότα με μέλι

Ελαφριά πανακότα με μέλι από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η light πανακότα τρώγεται χωρίς τύψεις, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση της πανακότα που αγαπάμε.
Prep Time7 ώρες
Cook Time15 λεπτά
Total Time7 ώρες 15 λεπτά
Servings: 10
Calories: 229θερμίδες

Ingredients

  • 200g. κρέμα γάλακτος light
    400g. γάλα με 1
    5% λιπαρά
    2 κ.γ. μέλι
    6 μικρά φύλλα ζελατίνης 
    1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 1 βανίλια σε σκόνη
    Μέλι και φρούτα της αρεσκείας σας για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Instructions

  • Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 4 κ.γλ. μέλι  και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει,  στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) για να λιώσει η ζελατίνη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ για να αρχίσει να κρυώνει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 30-40 λεπτά. Ισομποιράζουμε το μείγμα σε ποτηράκια ή το ρίχνουμε όλο σε φόρμες για κέικ που έχουμε καλύψει με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες. Η πανακότα σερβίρεται κρύα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με φρούτα ή με λίγο μέλι και καρύδια (προαιρετικά).

  •  
Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.