Light πανακότα με μέλι

πανακότα με μέλι
Light πανακότα με μέλι
Προετοιμασία
7 ώρες
Εκτέλεση
15 λεπτά
Συνολικός χρόνος
7 ώρες 15 λεπτά
 
Ελαφριά πανακότα με μέλι από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η light πανακότα τρώγεται χωρίς τύψεις, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση της πανακότα που αγαπάμε.
Μερίδες: 10
Θερμίδες: 229 θερμίδες
Υλικά
  • 200g. κρέμα γάλακτος light
    400g. γάλα με 1
    5% λιπαρά
    2 κ.γ. μέλι
    6 μικρά φύλλα ζελατίνης 
    1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 1 βανίλια σε σκόνη
    Μέλι και φρούτα της αρεσκείας σας για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.

  2. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 4 κ.γλ. μέλι  και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει,  στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) για να λιώσει η ζελατίνη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ για να αρχίσει να κρυώνει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 30-40 λεπτά. Ισομποιράζουμε το μείγμα σε ποτηράκια ή το ρίχνουμε όλο σε φόρμες για κέικ που έχουμε καλύψει με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες. Η πανακότα σερβίρεται κρύα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με φρούτα ή με λίγο μέλι και καρύδια (προαιρετικά).

  3.  

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.