Slow Food: η τέχνη του αργού φαγητού!

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Σε μια εποχή που οι ρυθμοί είναι εξωφρενικά γρήγοροι και ισοπεδώνουν την παραμικρή στιγμή απόλαυσης μέσα στην καθημερινότητά μας, το Slow Food προσπαθεί να αντισταθεί στις αντίξοες συνθήκες και να μας θυμίσει την ανάγκη μας να τρώμε και να απολαμβάνουμε άριστες πρώτες ύλες της πατρίδας μας- και όχι μόνο.  

Το κίνημα του Slow Food είναι η μεγαλύτερη οικο-γαστρονομική οργάνωση στο κόσμο και έχει σκοπό τη διάσωση του γαστρονομικού πολιτισμού και της γευστικής παράδοσης κάθε τόπου. Το κίνημα προσεγγίζει τη πολιτιστική τατότητα, τη γεύση και τα προιόντα 50 χωρών μέχρι σήμερα, φιλοδοξώντας να βάλει ένα στοπ στους εξωφρενικούς ρυθμούς της καθημερινότητας ώστε να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε το φαγητό προσδίδοντάς του την ποιότητα και το χρόνο που του αξίζει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται Slow Food (=βραδυφαγία) και αυτόματα γίνεται ο αντίποδας του fast food. Μάλιστα, το λογότυπο του κινήματος, με έμβλημα ένα σαλιγκάρι, αναδεικνύει ακριβώς αυτήν την ταυτότητα.

Απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού και δε πρόκειται σε καμία περίπτωση για μια ελιτίστικη κλειστή ομάδα που αφορά μόνο λίγους. Στην Ελλάδα τα μέλη του Slow Food είναι περίπου 500. Αρκετά συχνά τα μέλη του ελληνικού Slow Food δίνουν ραντεβού και απολαμβάνουν αγαθά ελληνικής, αλλά και παγκόσμιας προέλευσης, σε εστιατόρια στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Αν λοιπόν αγαπάς και εσύ το αγνό φαγητό και θες να ξεκινήσεις να το απολαμβάνεις, μπορείς να γίνεις μέλος του διεθνούς κινήματος πολιτισμού, προστατεύοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα σου στη γευστική απόλαυση. Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή, θα βρεις στο www.slowfood.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.