ΑρχικήΆρθραSlow Food: η τέχνη του αργού φαγητού!

Slow Food: η τέχνη του αργού φαγητού!

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Σε μια εποχή που οι ρυθμοί είναι εξωφρενικά γρήγοροι και ισοπεδώνουν την παραμικρή στιγμή απόλαυσης μέσα στην καθημερινότητά μας, το Slow Food προσπαθεί να αντισταθεί στις αντίξοες συνθήκες και να μας θυμίσει την ανάγκη μας να τρώμε και να απολαμβάνουμε άριστες πρώτες ύλες της πατρίδας μας- και όχι μόνο.  

Το κίνημα του Slow Food είναι η μεγαλύτερη οικο-γαστρονομική οργάνωση στο κόσμο και έχει σκοπό τη διάσωση του γαστρονομικού πολιτισμού και της γευστικής παράδοσης κάθε τόπου. Το κίνημα προσεγγίζει τη πολιτιστική τατότητα, τη γεύση και τα προιόντα 50 χωρών μέχρι σήμερα, φιλοδοξώντας να βάλει ένα στοπ στους εξωφρενικούς ρυθμούς της καθημερινότητας ώστε να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε το φαγητό προσδίδοντάς του την ποιότητα και το χρόνο που του αξίζει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται Slow Food (=βραδυφαγία) και αυτόματα γίνεται ο αντίποδας του fast food. Μάλιστα, το λογότυπο του κινήματος, με έμβλημα ένα σαλιγκάρι, αναδεικνύει ακριβώς αυτήν την ταυτότητα.

Απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού και δε πρόκειται σε καμία περίπτωση για μια ελιτίστικη κλειστή ομάδα που αφορά μόνο λίγους. Στην Ελλάδα τα μέλη του Slow Food είναι περίπου 500. Αρκετά συχνά τα μέλη του ελληνικού Slow Food δίνουν ραντεβού και απολαμβάνουν αγαθά ελληνικής, αλλά και παγκόσμιας προέλευσης, σε εστιατόρια στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Αν λοιπόν αγαπάς και εσύ το αγνό φαγητό και θες να ξεκινήσεις να το απολαμβάνεις, μπορείς να γίνεις μέλος του διεθνούς κινήματος πολιτισμού, προστατεύοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα σου στη γευστική απόλαυση. Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή, θα βρεις στο www.slowfood.gr.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελόψωμο

Μελόψωμο, ένα πολύ διαφορετικό γλυκό ψωμί, ιδιαίτερο και με πλούσια γεύση είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει.

Μοσχαρίσιο φιλέτο σωτέ

Συνταγή για μοσχαρίσιο φιλέτο σωτέ !

Γαριδοπίλαφο

Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι. Απολαυστικό ρύζι πιλάφι με γαρίδες και κουρκουμά για πλούσιο χρώμα και μοναδικό άρωμα.

Περισσότερα άρθρα

9 μοναδικοί τρόποι να βάψετε πασχαλινά αυγά

Ιδέες, τεχνικές και σχέδια για να βάψετε τα πιο ιδιαίτερα πασχαλινά αυγά!

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αυγά

Τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε αυγά από τη λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ