Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη. Θα γίνουν ανάρπαστα!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 30

Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά. 

Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη μαρίζ τη ζύμη. Προαιρετικά καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αφήνουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζύμη, προσέχοντας να έχουν τα μπισκότα κενό μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 10 λεπτά. Τα μπισκότα διατηρούνται σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό εκτός ψυγείου για πέντε μέρες.