Αγαπάς τη σοκολάτα; Μάλλον είσαι πολύ έξυπνος

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ενδυναμώσει τη μνήμη μας και να μας κάνει εξυπνότερους.

Η πρόσφατη αυτή επιστημονική αποκάλυψη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Appetite. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Merrill Ellias, έναν από τους επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη, όσοι κατανάλωσαν σοκολάτα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, παρουσίασαν σημαντική εξέλιξη στην ικανότητα να σκέφτονται ελεύθερα και δημιουργικά για κάτι χωρίς να βρίσκεται στο οπτικό τους πεδίο  το λεγόμενο abstract thinking), ενώ βελτιώθηκε και η μνήμη τους.

Μάθετε πώς να φτιάχνετε την τέλεια μους σοκολάτας με ένα κλικ εδώ! 

Η ομάδα των επιστημόνων, με ως στόχο να αποκαλύψουν πώς και σε ποιο βαθμό η σοκολάτα επηρεάζει τις λειτουργίες του εγκεφάλου, ζήτησαν από περίπου 1000 άτομα να συμμετέχουν σε διάφορα τεστ και το πιο σημαντικό να καταγράφουν όσα έτρωγαν σε καθημερινή βάση. Το αποτέλεσμα έδειξε πως όσοι από τους συμμετέχοντες έτρωγαν σοκολάτα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είχαν περισσότερη πνευματική διαύγεια και παρουσίασαν αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που έτρωγαν σοκολάτα μπορούσαν με μεγαλύτερη ευκολία  να κάνουν δυο ή τρία πράγματα ταυτόχρονα, να θυμηθούν όσα  έκαναν τις προηγούμενες ημέρες με μεγαλύτερη ακρίβεια ή να απομνημονεύσουν πληροφορίες όπως τον αριθμό ενός τηλεφώνου ή τη λίστα του σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, οι επιστημόνες δηλώνουν πως ακόμα δεν έχουν βρει την ακριβή αιτία επιρροής της σοκολάτας στον εγκέφαλο, ενώ τονίζουν ότι δεν μας ενθαρρύνουν να τρώμε υπερβολικές ποσότητας σοκολάτας ή να αντικαθιστούμε κάποιο γεύμα με ένα σοκολατένιο επιδόρπιο. Καταναλώνουμε σοκολάτα με μέτρο και ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή!

Δοκιμάστε τις καλύτερες συνταγές με σοκολάτα με ένα κλικ εδώ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.