Σοκολάτες που θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Όταν ένα φαγητό ή γενικότερα μια τροφή συνδυάζει τη γεύση με την άψογη εμφάνιση, το αποτέλεσμα είναι απόλαυση όχι μόνο για τον ουρανίσκο μας, αλλά και για τα μάτια μας. Μόλις είδαμε αυτές τις σοκολάτες στην οθόνη του υπολογιστή μας, περάσαμε αρκετή ώρα χαζεύοντας τες.

Δεν ήταν η παράξενη ή ιδιαίτερη γεύση που ίσως να είχαν, ήταν η εμφάνισή τους που μας θύμιζε πίνακες του Αμερικανού ζωγράφου Jackson Pollock, πρωτοστάτη του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Υπεύθυνοι για αυτές τις τόσο καλλιτεχνικές σοκολάτες είναι ο Μεξικανός σοκολατοποιός Jorge Llanderal και το μεξικανικό κατάστημα ντελικατέσεν Unelafante, του οποίου όλα τα προϊόντα ξεχωρίζουν για την ποιότητα και κυρίως την υψηλή αισθητική τους.

Οι σοκολάτες είναι φτιαγμένες από κακάο κολομβιανής προέλευση και μάλιστα η υψηλής περιεκτικότητας σε αυτό, 54%, τις καθιστούν πολύ πλούσιες σε γεύση, ενώ τα γραφιστικά πάνω στις μπάρες είναι από βούτυρο κακάο, φτιαγμένα στο χέρι και με φυτικές χρωστικές ουσίες. Τελικά, ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο γλυκός! Παράλληλα, έχουν κυκλοφορήσει και σοκολάτες που η εμφάνισή τους θυμίζει χρωματιστά μολύβια, επιβεβαιώνοντας ότι και η ζαχαροπλαστική θέλει την τέχνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.