Σουβλάκια με κους κους

Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα δώσει χρώμα στο τραπέζι σας!
Σουβλάκια με κους κους

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε να καλυφθεί και σκεπάζουμε το μπολ. Μαρινάρουμε για 4 ώρες, το περισσότερο για 24 ώρες (πάντα στο ψυγείο). Περνάμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ με τα χρωματιστά λαχανικά στη σούβλα. Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια.

Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε μπολ το κους κους και τις σταφίδες, καλύπτουμε με τον βραστό ζωμό ή νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10΄ ώστε να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά να μαραθούν, ανακατεύοντάς τα για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κους κους διαλύοντάς το με ένα πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.Ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σαλάτα κους κους και γιαούρτι.  

Extra tips επιτυχίας

  • Η μαρινάδα πρέπει να σκεπάζει καλά το κρέας αλλιώς ανακατεύουμε συχνά ώστε να καλύπτεται.
  • Μπορούμε να μαρινάρουμε από 4 έως 24 ώρες.
  • Η μαρινάδα μαλακώνει σπάει τις ίνες του κρέατος και δίνει έξτρα νοστιμιά.
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά. 

 

Για 5 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

 

 

Πηγή: www.argiro.gr