Σουβλάκια με κους κους

Σουβλάκια με κους κους
Σουβλάκια με κους κους
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Σουβλάκια με κους κους

Σουβλάκια με κους κους! Ένα υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο έτοιμο εύκολα και γρήγορα.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σουβλάκια με κους κους
Servings: 5
Θερμίδες: 400 θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ή χοιρινό κομμένο σε μπουκιές για σουβλάκια
  • Για τη μαρινάτα

  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 τριμμένη ντομάτα
  • 1 τριμμένο μήλο
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • Για τα σουβλάκια

  • 1 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε τέταρτα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τέταρτα
  • Ντοματίνια ολόκληρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σουβλιά μεταλλικά για σουβλάκια
  • Για τη σαλάτα

  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ζεστό ή νερό ζεστό
  • φλ. τσαγιού κους κους
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2. κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε να καλυφθεί και σκεπάζουμε το μπολ. Μαρινάρουμε για 4 ώρες, το περισσότερο για 24 ώρες (πάντα στο ψυγείο). Περνάμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ με τα χρωματιστά λαχανικά στη σούβλα. Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια.
  • Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε μπολ το κους κους και τις σταφίδες, καλύπτουμε με τον βραστό ζωμό ή νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10΄ ώστε να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά να μαραθούν, ανακατεύοντάς τα για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κους κους διαλύοντάς το με ένα πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.Ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σαλάτα κους κους και γιαούρτι.  

Σημειώσεις

Extra tips επιτυχίας
Η μαρινάδα πρέπει να σκεπάζει καλά το κρέας αλλιώς ανακατεύουμε συχνά ώστε να καλύπτεται.
Μπορούμε να μαρινάρουμε από 4 έως 24 ώρες.
Η μαρινάδα μαλακώνει σπάει τις ίνες του κρέατος και δίνει έξτρα νοστιμιά.
Ψήνουμε τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά. 
 

Δείτε επίσης: Συνταγές με κοτόπουλο

Ώρα για γλυκό: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.