Σπιτική μαγιονέζα

Εκτύπωση

Σπιτική μαγιονέζα

Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σπιτική μαγιονέζα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 10 λεπτά
Μερίδες 400 γρ.

Υλικά

  • 2 κρόκους αυγών βιολογικά
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 300 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
    2. Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
1 Σχόλιο
  1. Υπέροχη συνταγή. Αληθεια πόσες ημέρες μπορώ να τη διατηρήσω στο ψυγείο; Ευχαριστώ πολυ

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή