Σπιτική μαγιονέζα

Σπιτική μαγιονέζα

5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 10 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Συνοδευτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 400 γρ.

ΥΛΙΚΑ
  

  • 2 κρόκους αυγών βιολογικά
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 300 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • 1. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
    2. Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Σπιτική μαγιονέζα
1 Σχόλιο
  1. Υπέροχη συνταγή. Αληθεια πόσες ημέρες μπορώ να τη διατηρήσω στο ψυγείο; Ευχαριστώ πολυ

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.