Σπιτική μαγιονέζα

Εκτύπωση
5 from 1 vote

Σπιτική μαγιονέζα

Προετοιμασία10 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σπιτική μαγιονέζα
Servings: 400 γρ.

Υλικά

  • 2 κρόκους αυγών βιολογικά
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 300 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
    2. Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
1 Σχόλιο
  1. Υπέροχη συνταγή. Αληθεια πόσες ημέρες μπορώ να τη διατηρήσω στο ψυγείο; Ευχαριστώ πολυ

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.