Οι αγαπημένοι μας σταρ φτιαγμένοι από δημητριακά

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τραγουδιστές, ηθοποιοί, συγγραφείς, ζωγράφοι και γενικότερα άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, που άφησαν το στίγμα τους στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή, πάντα θα βρίσκουν τρόπους να μας εμπνέουν. Στην περίπτωση της Sarah Rosado αποτέλεσαν την αφορμή για να αναδείξει το εικαστικό της ταλέντο.

Η Sarah Rosado είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, ζει στην Νέα Υόρκη και το νέο της πρότζεκτ που ονομάζεται “Celebrity Cereal Portrait” περιλαμβάνει πορτρέτα διάσημων σταρ φτιαγμένα από δημητριακά. Η έμπνευση ήρθε τυχαία, όπως εξομολογείται η Rosado, την ώρα που έτρωγε κορν φλέικς άκουγοντας στο ραδιόφωνο παλιά κομμάτια. Αποφάσισε, λοιπόν, να δημιουργήσει πορτρέτα αγαπημένων κι αξέχαστων τραγουδιστών από δημητριακά, αφού για την ίδια ήταν η πρώτη φορά που η μουσική ήταν τόσο απολαυστική.

Βέβαια, δεν ήταν εύκολο, αφού η όλη διαδικασία απαιτεί αρκετό χρόνο, ακρίβεια και προσπάθεια. Συγκεκριμένα, η καλλιτέχνης χρειάζεται σχεδόν πέντε ώρες για να φιλοτεχνήσει μόλις ένα πορτρέτο. Αρχικά σκιτσάρει τη μορφή του καλλιτέχνη που έχει επιλέξει. Στη συνέχεια, σπάει τα δημητριακά σε διάφορα μεγέθη και τα τοποθετεί πολύ προσεχτικά πάνω στην σκιτσαρισμένη φιγούρα, ενώ με μια καρφίτσα δίνει σχήμα στα μάτια, τη μύτη και το στόμα.

Το αποτέλεσμα, που μπορείτε να το θαυμάσετε και στη ιστοσελίδα της www.sr-artwork.com, είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών και γεύσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.