ΑρχικήΣυνταγέςΝτολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

ντολμαδακια συνταγη
Εκτύπωση

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστική συνταγή για παραδοσιακά ντολμαδάκια με ρύζι και μυρωδικά. Νηστίσιμα ντολμαδάκια, εύκολα και γρήγορα!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 205θερμίδες

Υλικά

  • 30 αμπελόφυλλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλολομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/4 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 ντομάτα τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  • Βάζουμε το ρύζι σε μπολ με νερό και το αφήνουμε για 1 ώρα. Κατόπιν το τοποθετούμε μέσα σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει το άμυλο και να γίνει το ρύσι σπυρωτό. Στραγγίζουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στο ρύζι και ανακατεύουμε. Σε μεγάλο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθεί. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 6 λεπτά, μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα στο ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Ετοιμάζουμε τα ντολμαδάκια:
  • Παράλληλα, βρέχουμε για 3-4 λεπτά τα αμπελόφυλλα σε πολύ ζεστό νερό και κατόπιν τα αφήνουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά. Αφαιρούμε τυχόν κοτσανάκια στην άκρη των φύλλων. Παίρνουμε ένα φύλλο στο χέρι μας, με τα νεύρα προς τα πάνω, με κουτάλι βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε τα δύο πλαϊνά με τα δάχτυλα και τυλίγουμε το ντολμαδάκι σε ρολό. Με τον ίδιο τρόπο φτιάνουμε τα υπόλοιπα ντολμαδάκια.
  • Όταν είναι όλα έτοιμα, τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και σχηματίζοντας σειρές μέσα στην κατσαρόλα. Το σημείο όπου ενώνονται πρέπει να βρίσκεται προς τα κάτω. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην ξετυλιχτούν κατά το βράσιμο. Περιχύνουμε με νερό, ίσα να σκεπάσει τα ντολμαδάκια. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιούν το νερό τους και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους, για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρονται κρύα.

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μοσχάρι σε σφολιάτα

Λαχταριστό μοσχάρι σε σφολιάτα.

Σάμαλι

Σάμαλι από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη συνταγή για νηστίσιμο σάμαλι που δεν χρειάζεται αναμονή και πολύπλοκες διαδικασίες.

Σπαγγέτι Amatriciana

Μακαρονάδα Αματριτσιάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια ιδιαίτερη ιταλική μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα και αλλαντικό. Αντικαταστήστε την πανσέτα με guanciale για αυθεντική γεύση Ιταλίας!

Περισσότερα άρθρα

10 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα στο σούπερ μάρκετ; Μυστικά και συμβουλές για να ψωνίσετε σωστά και να επωφεληθείτε από τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ.

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

5 λόγοι να κάνεις σήμερα αποχή από το κρέας

Σκέφτεσαι να κόψεις το κρέας;  Σου δίνουμε 5 καλούς λόγους να κάνεις αποχή από το κρέας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ