ΑρχικήΣυνταγέςΝτολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

ντολμαδακια συνταγη
Εκτύπωση

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστική συνταγή για παραδοσιακά ντολμαδάκια με ρύζι και μυρωδικά. Νηστίσιμα ντολμαδάκια, εύκολα και γρήγορα!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 205θερμίδες

Υλικά

  • 30 αμπελόφυλλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλολομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/4 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 ντομάτα τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  • Βάζουμε το ρύζι σε μπολ με νερό και το αφήνουμε για 1 ώρα. Κατόπιν το τοποθετούμε μέσα σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει το άμυλο και να γίνει το ρύσι σπυρωτό. Στραγγίζουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στο ρύζι και ανακατεύουμε. Σε μεγάλο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθεί. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 6 λεπτά, μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα στο ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Ετοιμάζουμε τα ντολμαδάκια:
  • Παράλληλα, βρέχουμε για 3-4 λεπτά τα αμπελόφυλλα σε πολύ ζεστό νερό και κατόπιν τα αφήνουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά. Αφαιρούμε τυχόν κοτσανάκια στην άκρη των φύλλων. Παίρνουμε ένα φύλλο στο χέρι μας, με τα νεύρα προς τα πάνω, με κουτάλι βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε τα δύο πλαϊνά με τα δάχτυλα και τυλίγουμε το ντολμαδάκι σε ρολό. Με τον ίδιο τρόπο φτιάνουμε τα υπόλοιπα ντολμαδάκια.
  • Όταν είναι όλα έτοιμα, τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και σχηματίζοντας σειρές μέσα στην κατσαρόλα. Το σημείο όπου ενώνονται πρέπει να βρίσκεται προς τα κάτω. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην ξετυλιχτούν κατά το βράσιμο. Περιχύνουμε με νερό, ίσα να σκεπάσει τα ντολμαδάκια. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιούν το νερό τους και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους, για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρονται κρύα.

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Η πιο γευστική μακαρονάδα με τριβελάκι ολικής άλεσης, μελωμένα ντοματίνια στον φούρνο, φέτα και κάππαρη, από τον Τάσο Αντωνίου! Δοκιμάστε τη σήμερα.

Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.

Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)

Φανταστικό χούμους, δηλαδή σκορδάτη ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι, για να συνοδεύσετε φαλάφελ, αραβικά πιτάκια και ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Περισσότερα άρθρα

Φινόκιο, το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε

Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα, είναι το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε!

4 λαχταριστές ιδέες για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας

Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες σας! Χρησιμοποιήστε τις για να χαρίσετε τη γλύκα και την κρεμώδη υφή τους σε αυτές τις συνταγές.

11 μυστικά για να πετύχετε το τέλειο παντεσπάνι

Τέλειο παντεσπάνι για τούρτες εύκολο, νόστιμο και απόλυτα επιτυχημένο, με αυτά τα 11 μικρά μυστικά επιτυχίας!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ