ΑρχικήΣυνταγέςΑλμυρές Πίτες & ΤάρτεςΠίτα με γαλοπούλα και πιπεριές

Πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές. Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη και πολύ νόστιμη πίτα.

Πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές
Εκτύπωση

Πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πίτα με γαλοπούλα και πιπεριές
Προετοιμασία 45 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 25 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 345θερμίδες

Υλικά

  • Για την πίτα
  • 700 γρ. ζύμη μπριζέ* ή ίση ποσότητα «εύκολη σφολιάτα*» ή 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
  • λίγο αλεύρι για την επιφάνεια
  • 1 κρόκος αυγού κατά προτίμηση βιολογικού
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας μαυροκούκκι μαύρο σουσάμι που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα μπαχαρικά
  • Για τη γέμιση

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας κομμένο σε λεπτές λωρίδες πλάτους 1 εκ. (εναλλακτικά, χρησιμοποιώ ίση ποσότητα από φιλέτο στήθος κοτόπουλου)
  • 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες
  • 2 μέτριες πιπεριές κέρατο σε λεπτές λωρίδες
  • 70 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα κατά προτίμηση με κόκκους
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη μπεσαμέλ

  • 1 φλιτζάνι 200 ml γάλα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκος αυγού κατά προτίμηση βιολογικού
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Για τα φύλλα ζύμης: Χωρίζω τη ζύμη μπριζέ σε δύο ίσα μέρη. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη το ένα κομμάτι ζύμης, σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 24 εκ.
    Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ., και απλώνω εκεί το φύλλο, φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά στον πυθμένα και τα τοιχώματα. Τρυπάω το φύλλο σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, το καλύπτω καλά με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.
    Πλάθω το άλλο κομμάτι ζύμης σε μπάλα, την τυλίγω και αυτή σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο. Εκεί, θα αφήσω τις δύο ζύμες μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση της πίτας.
    Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα αφήσω να κάψουν.
    Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και, όταν λιώσει, ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το ανακατεύω αμέσως με το σύρμα. Το καβουρδίζω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Σταδιακά και χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα, ρίχνω το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνω το μείγμα αυτό για λίγα λεπτά, χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα, μέχρι η κρέμα να δέσει σχετικά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τον κρόκο αυγού, νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και σκεπάζω την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζω στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην σχηματιστεί κρούστα. Αφήνω κατά μέρος.
    Για τη γέμιση: Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρω τα κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί, αλλά να μην ροδίσει. Προσθέτω τη γαλοπούλα (ή το κοτόπουλο) και τις πιπεριές, δυναμώνω καλά τη φωτιά και σοτάρω τα υλικά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και η γαλοπούλα να ροδίσει απαλά. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τη μουστάρδα και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύω καλά.
    Για την πίτα: Βγάζω το ταψάκι με τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Αδειάζω στη ζύμη την κρέμα μπεσαμέλ και την απλώνω ομοιόμορφα. Από πάνω απλώνω το μείγμα της γαλοπούλας (ή του κοτόπουλου).
    Βγάζω το άλλο κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο με διάμετρο 26 εκ. Με το φύλλο αυτό καλύπτω τη γέμιση και με ένα μαχαιράκι κόβω όση ζύμη εξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού. Βρέχω τις άκρες των δύο φύλων και τις πιέζω με τα δάχτυλά, μου για να κολλήσουν.
    Με τη μύτη του μαχαιριού κάνω μια-δυο λεπτές σχισμές στο κέντρο του φύλλου, ώστε να διαφεύγει από εκεί ο ατμός στη διάρκεια του ψησίματος και να μην σκάσει η ζύμη.
    Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποιώ και τα φύλλα σφολιάτας.
    Αλείφω την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο αυγού και την πασπαλίζω με τα δύο είδη σουσαμιού. Ψήνω την πίτα 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
    Την αφήνω να γίνει χλιαρή και τη σερβίρω, συνοδεύοντας με σαλάτα εποχής.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για τσιζκεικ από τον Τάσο

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτα με λιαστές ντομάτες

Συνταγή για πιτάκια με λιαστές ντομάτες και ρίγανη!

Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο

Απολαυστικό σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Μακαρόνια φούρνου με αρωματική σάλτσα ντομάτας και λαχταριστό λιωμένο τυρί που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις!

Περισσότερα άρθρα

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

Χρησιμοποιείτε συχνά αντικολλητικά τηγάνια; Δείτε ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι σας.

Βάλτε μια κουταλιά από αυτό το υλικό για τέλειο βελούδινο παγωτό

Μια κουταλιά από αυτό το υλικό που υπάρχει σε κάθε ψυγείο θα κάνει τη διαφορά και θα σας χαρίσει το τέλειο βελούδινο παγωτό!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ