Στην αυλή των τσάρων

Το Παρίσι αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό, αφού η Πόλη του Φωτός φημίζεται όχι μόνο για τα αξιοθέατά της, αλλά και για την κουζίνα της. Τα γαλλικά μπιστρό προσφέρουν σε όλους την ευκαρία να μυηθούν στις τοπικές γευστικές συνήθειες, αφηνόντας μας άριστες γαστριμαργικές εντυπώσεις, αλμυρές και γλυκές, καθώς και μια δόση νοσταλγίας όταν αναπολούμε το ταξίδι μας στο Παρίσι.

Κι όμως κάτι νέο έχει εισβάλει εδώ και λίγο καιρό στις γαλλικές κουζίνες, αναμειγνύοντας τη γαλλική κουλτούρα με την ρωσική παράδοση. Το Café Pouchkine, το περίφημο μοσχοβίτικο καφέ που δανείστηκε το όνομά του από τον ρώσο λογοτέχνη, Alexandre Pouchkine, κατέφθασε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο ισόγειο ενός μεγάλου διάσημου πολυκαταστήματος της δεξιάς όχθης, του Printemps. Αν και μετρά μόνο μερικούς μήνες λειτουργίας, το Café Pouchkine έχει ήδη αποκτήσει πιστούς θαμώνες, ενώ μπορεί να δείτε στο διπλανό τραπέζι την Maryl Streep, τον Bill Clinton, ή τον Lionel Jospin.  

Σε ένα περιβάλλον που θυμίζει έντονα την τσαρική αυλή του 18ου αιώνα, οι νοσταλγοί ή θαυμαστές της αίγλης της ρωσικής αυτοκρατορίας μπορούν να απολαύσουν το τσάι ή τον καφέ τους, σερβιριζόμενα σε σκεύη εποχής, και να τα συνοδέυσουν με γλυκές ή αλμυρές γεύσεις προερχόμενες από τη ρωσική παράδοση οι οποίες φέρουν όμως και μια γαλλική φινέτσα. Ο Emmanuel Ryon, καλύτερος ζαχαροπλάστης της Γαλλίας, που κατέχει τον ίδιο τίτλο και σε διεθνές επίπεδο, δημιουργεί και μας προτείνει να δοκιμάσουμε το Ρόδο του Τσάρου ή την ρωσική εκδοχή του μιλφέιγ καθώς και πιροσκί με γαλλικά τυριά ή φουά γκρα.

Το Café Pouchkine αρχίζει να συναγωνίζεται με επιτυχία διάσημα αντίστοιχα ζαχαροπλαστεία της γαλλικής πρωτεύουσας κι εσείς δεν έχετε παρά να το επισκεφτείτε σε μια μελλοντική σας παριζιάνικη εξόρμηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.