Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα συνταγή

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια έχουν υπέροχη γεύση, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στο ταχίνι και έχουν υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.

Δείτε ακόμα: τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα συνταγή

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια έχουν υπέροχη γεύση, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στο ταχίνι και έχουν υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 25 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Γλυκά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 30 κουλουράκια
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 174 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 900 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 350 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. 
  • Κάθε φορά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαστουνάκια ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσοχή να μην τα παραψήσουμε γιατί όσο κρυώνουν θα γίνουν σκληρά.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Αν σας άρεσε αυτη η συνταγή για κουλουράκια με ταχίνι, θα λατρέψετε αυτά τα κουλουράκια με τρια υλικά!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή