Στο μέλλον θα μαγειρεύουμε μόνο με νερό

Από τη Λίζα Μάτσα,

Οι σχεδιαστές Koz Susani φέρνουν την επανάσταση στη βιομηχανία των τροφίμων με την γέννηση της ιδέας “Just add water”. Συγκεκριμένα το σχεδιαστικό δίδυμο έχει δημιουργήσει πέντε συσκευές που θα μετατρέπουν χαπάκια σε έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα με την απλή προσθήκη νερού! Ναι, καλά διαβάσατε. 

Πρόκειται για προϊόντα, τα οποία, αν και φαίνονται αποτέλεσμα βιομηχανικής επεξργασίας, είναι βιολογικά (!) και ουσιαστικά περιέχουν όλη τη γεύση και το άρωμα τροφών όπως μπαχαρικά, λαχανικά και τσάι. Ο κάθε κύβος αποτελεί και μια διαφορετική συνταγή, στην οποία προσθέτουμε τα φρέσκα υλικά που υποδεικνύει η σχετική εφαρμογή για smartphones. Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέσουμε φρέσκα υλικά και νερό. Τα εν λόγω νόστιμα χαπάκια συνδέονται ασύρματα με τον ιδιοκτήτη τους, τις συνήθειές και τις δραστηριότητές του, μέσω της εφαρμογής. Η σειρά των έξυπνων αυτών προϊόντων ολοκληρώνεται με μια συσκευή για ζεστή σούπα, βραστήρα για τσάι, αποχυμωτή, θερμός για νερό και μύλο.

Όπως δήλωσαν οι εμπνευστές της ιδέας, επηρεάστηκαν από την μοριακή γαστρονομία και σκοπός είναι τα χαπάκια να συμπυκνώσουν τα αρώματα, τα μπαχαρικά και τη διατροφική αξία του φαγητού σε ισορροπημένες ποσότητες σύμφωνα με έξυπνες, δοκιμασμένες συνταγές. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα τις προβλέψεις των ταινιών επιστημονικής φαντασίας του ’60!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.