ΑρχικήΆρθραΑντικαταστάσεις υλικών για νηστίσιμα γλυκά

Αντικαταστάσεις υλικών για νηστίσιμα γλυκά

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο σε ένα νηστίσιμο γλυκό; Τα περισσότερα αγαπημένα μας γλυκά φτιάχνονται με αυγά, βούτυρο και γάλα, με αποτέλεσμα, ειδικά σε περιόδους νηστείας, να πρέπει να τα αποχωριστούμε. Όχι πια! Αφενός, έχουμε μια απόλυτα ολοκληρωμένη συλλογή συνταγών για νηστίσιμα γλυκά. Αφετέρου, μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε συνταγή για γλυκό επιθυμείτε ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό αντικατάστασης υλικών.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι τα ζωικά λίπη σε μια συνταγή έχουν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Δίνουν πλούσια γεύση, δένουν τα υλικά μεταξύ τους, φουσκώνουν, διογκώνονται και αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που χρησιμοποιούνται στις βασικές συνταγές ζαχαροπλαστικής. Με αυτές τις αντικαταστάσεις υλικών, θα φτιάξετε νόστιμα γλυκά, τα οποία όμως για να είναι 100% επιτυχημένα πρέπει να τα δοκιμάσετε τουλάχιστον 2-3 φορές ώστε να αποκτήσετε εμπειρία και να δείτε ποια υλικά προτιμάτε περισσότερο. Κάθε προσπάθεια θα δίνει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα!

Δείτε ακόμα τη συνταγή για νηστίσιμες φλωρεντίνες:

Βούτυρο: Το βούτυρο αντικαθίσταται με μαργαρίνη ή λάδι. Αν χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη, η αναλογία είναι 1 προς 1. Αν χρησιμοποιήσετε λάδι (φυτικό όπως ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο ή και ελαιόλαδο), η αντικατάσταση είναι 1/4 φλιτζ. και 2 κ.σ. λάδι για κάθε φλιτζάνι βούτυρο.

Γάλα: Το γάλα αντικαθίσταται με γάλα σόγιας σε αναλογία 1 προς 1.

Ζαχαρούχο γάλα: To ζαχαρούχο γάλα αντικαθίσταται με κρέμα καρύδας σε αναλογία 1 προς 1.

Αυγά: Τα αυγά μπορούν να αντικατασταθούν με αρκετά υλικά στις συνταγές ζαχαροπλαστικής. 1 αυγό μπορεί να αντικατασταθεί με τα εξής υλικά:

  • 1 μπανάνα ώριμη, λιωμένη
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο + 4 κ.σ. νερό (πολτοποιημένα στο μούλτι)
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ + 2 κ.σ. νερό + 1 κ.σ. ηλιέλαιο (αναμεμειγμένα)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ + 3 κ.σ. νερό (αναμεμειγμένα)
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα +  κ.σ. λευκό ξίδι (αναμεμειγμένα)

Αν η συνταγή απαιτεί ασπράδια αυγού, κάθε ασπράδι αντικαθίσταται με 1 κ.σ. αγάρ αγάρ + 1 κ.σ. νερό. Χτυπάμε το μείγμα να κρεμώσει σαν σαντιγύ, βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και ξαναχτυπάμε.

Δείτε ακόμα τη συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα:

Κρέμα γάλακτος: Η κρέμα γάλακτος αντικαθίσταται με κρέμα καρύδας σε αναλογία 1 προς 1. Βάζουμε την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για 24 ώρες. Ανοίγουμε την κονσέρβα και χρησιμοποιούμε την κρέμα που, από τον διαχωρισμό των υλικών, βρίσκεται στο πάνω μέρος της κονσέρβας.

Εσείς πώς αντικαθιστάτε τα ζωικά προϊόντα στα γλυκά σας; Αφήστε μας στα σχόλια τις προτάσεις ή την εμπειρία σας!

Διαβάστε ακόμα ακόμα:

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαρμελάδα βερίκοκο

Η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή μαρμελάδα! Διαλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα για τη μαρμελάδα. Για να βγει τέλεια η συνταγή, πρέπει είστε πάνω από την κατσαρόλα για να μην αρπάξει και πικρίσει η μαρμελάδα βερίκοκο.

Παγωτό γιαούρτι με σοκολάτα

Συνταγή για παγωτό γιαούρτι με μέλι, καρύδια και σοκολάτα!

Κοκτέιλ μαργαρίτα

Συνταγή για κοκτέιλ μαργαρίτα!

Περισσότερα άρθρα

Τα 9 μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες

Tέλειες πατάτες φούρνου κάθε φορά, με τα 9 μυστικά του Τάσου Αντωνίου για τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

5 πανέξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας

Δείτε πέντε πρακτικές και έξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο πολυ διαφωτιστικες συμβουλές και θαυμάσιες προτάσεις.Μας προκαλείται να παρεκτραπουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ