Γαλατόπιτα με φύλλο

Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 40 minutes

Συνολικός χρόνος: 55 minutes

Μερίδες: 10

Θερμίδες: 235

Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας

Υπέροχη και εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Η γαλατόπιτα φτιαχνόταν σε χωριά που είχαν πολύ γάλα και έφτιαχναν με αυτό γλυκιές πίτες.

Υλικά

500 ml φρέσκο γάλα
300 γραμ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
80 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα για την γαλατόπιτα: βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τη ζάχαρη.
Βάζουμε σε ένα μπoλ τα αυγά, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Με σύρμα τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε 2 φλ. χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα. Τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε με τη γέμιση τα φύλλα τόσο απλά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς C στην κάτω σχάρα, για 40 λεπτά περίπου, έως ότου να ροδίσει καλά η γαλατόπιτα. Σερβίρουμε χλιαρή, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη προαιρετικά
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.