Γαλατόπιτα με φύλλο. Πεντανόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή με πολύ τραγανό φύλλο. Δοκιμάστε την σήμερα.

Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
Υπέροχη και εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Η γαλατόπιτα φτιαχνόταν σε χωριά που είχαν πολύ γάλα και έφτιαχναν με αυτό γλυκιές πίτες.
Μερίδες 10
Θερμίδες 235θερμίδες
Υλικά
- 1 συσκευασία τόσο απλά για αλμυρές και γλυκές πίτες
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 300 γραμ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γραμ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την κρέμα για την γαλατόπιτα: βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τη ζάχαρη.
- Βάζουμε σε ένα μπoλ τα αυγά, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Με σύρμα τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Παίρνουμε 2 φλ. χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα. Τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε με τη γέμιση τα φύλλα τόσο απλά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς C στην κάτω σχάρα, για 40 λεπτά περίπου, έως ότου να ροδίσει καλά η γαλατόπιτα. Σερβίρουμε χλιαρή, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη προαιρετικά
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Σοκολατόπιτα
και Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Αχ αυτα τα φυλλα της αλφα τι μας εχουν κανει.. τα αγαπαμε γιατι ειναι υπεροχα. τα ειδα στα βιντεο σου πρωτη φορα και τα φοβομουνα λιγο αλλα ειδα πως τα ψηνεις και σε επιασα. κανε κ αλλα βιντεο με αυτα τα φυλλα ειναι τελεια κ αυτα και εσυ Τασο μου
ωραια συνταγη