ΑρχικήΆρθραΣυνήθη λάθη στο τραπέζι

Συνήθη λάθη στο τραπέζι

Από τον Χρήστο Ζαμπούνη

 

  • Ο Νιάρχος είχε τη σνομπ συνήθεια να φθάνει μετά την άφιξη των προσκεκλημένων του. Το σωστό είναι ο οικοδεσπότης ή η οικοδέσποινα να είναι εκεί για να τους υποδέχεται.
  • Η οικοδέσποινα πρέπει να αποφεύγει να είναι υπερστολισμένη (διαμάντια, λαμέ φορέματα). Οι Αγγλοσάξονες το λένε overdressed. Οι σταρ της βραδιάς πρέπει να είναι οι προσκεκλημένοι.
  • Εάν είμεθα συναχωμένοι, δεν χρησιμοποιούμε ποτέ την πετσέτα μας, αλλά ζητούμε χαρτομάντιλο.
  • Σε ένα γεύμα ή δείπνο, όταν τελειώσει το κυρίως πιάτο, πριν βγάλουμε το επιδόρπιο δεν ξεχνούμε να μαζέψουμε και τα αλατοπίπερα.
  • Αν κατά λάθος ρευτούμε, ακουμπάμε διακριτικά τα χείλη μας με την πετσέτα και αορίστως λέμε «συγνώμη» ή «με συγχωρείτε» (χωρίς να απευθυνθούμε σε κάποιον συγκεκριμένα).
  • Δεν χρησιμοποιούμε το μαχαίρι για να φέρουμε μια τροφή στο στόμα (το λάθος συμβαίνει συνήθως με το τυρί). Δε χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ μαχαίρι για την σαλάτα, τα αυγά, τα γλυκά και το ψωμί.
  • Εάν διαπιστώσουμε ότι κάτι ενοχλητικό έχει σφηνωθεί ανάμεσα στα δόντια μας, ζητούμε συγγνώμη και πηγαίνουμε στην τουαλέτα για να το βγάλουμε, μακριά από την κοινή θέα. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τις οδοντογλυφίδες δημοσίως και ποτέ δεν βάζουμε τα δάχτυλά μας στο στόμα για να καθαρίσουμε τα δόντια μας.
  • Εάν δούμε έναν συνδαιτυμόνα μας να έχει υπόλειμμα τροφής ανάμεσα στα δόντια, ειδοποιούμε σιγά και διακριτικά τον ενδιαφερόμενο. Κανείς μας δεν θέλει να παρίσταται σ’ ένα γεύμα με ένα κομμάτι μαρούλι ανάμεσα στα δόντια του.

    Μη χάσετε

    Πορτοκαλόπιτα

    Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

    Παραδοσιακά φαλάφελ

    Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

    Σοκολατόπιτα

    Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

    Συνταγές σε 30 λεπτά

    Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

    Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

    Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

    Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

    Σαλάτα με κινόα

    Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

    Ανακαλύψτε συνταγές

    Παστίτσιο με λιαστή ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού

    Παστίτσιο πεντανόστιμο με βελούδινη μπεσαμέλ γιαουρτιού, λιαστή ντομάτα και μελωμένο αρωματικό κιμά με καρότο και σέλερι.

    Η τέλεια ζεστή σοκολάτα

    Η τέλεια ζεστή σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ίσως η ωραιότερη συνταγή για βελούδινη ζεστή σοκολάτα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

    Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

    Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.

    Περισσότερα άρθρα

    Αυτά είναι τα καλύτερα βούτυρα για τα γιορτινά γλυκά σας

    Κάνουμε crash test στα βούτυρα του σούπερ μάρκετ και επιλέγουμε.

    Πώς αποστειρώνουμε βάζα

    Ο Τάσος Αντωνίου μας δείχνει πώς αποστειρώνουμε βάζα για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού.

    Πώς μαγειρεύεται η κινόα

    Μάθετε για την κινόα, τη νέα άφιξη στα superfoods και δείτε μία εύκολη συνταγή για σαλάτα με κινόα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ