Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.
Επιλέξτε καλής ποιότητας χονδρά ρεβύθια για να απολαύσετε τα πιο γευστικά χυλωμένα ρεβύθια στο φούρνο. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε αν τα ρεβύθια σας είναι βραστερά, αφήστε τα να μουλιάσουν στο νερό μαζί με μαγειρική σόδα, την οποία θα ξεπλύνετε πολύ καλά την επόμενη μέρα.
Δοκιμάστε αυτή τη ρεβυθάδα του Τάσου Αντωνίου και σίγουρα θα τη λατρέψετε, ακόμη κι αν δεν τρώτε ρεβύθια!
Εκτύπωση
Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)
Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.
Μερίδες 6
Θερμίδες 151θερμίδες
Υλικά
- 300 γραμ. ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/4 πράσο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τη ρεβυθάδα, από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβύθια. Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι τα ρεβύθια είναι βραστερά, προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα και, την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν για 6-7 ώρες ή αποβραδίς.
- Την επόμενη μέρα θα έχουν φουσκώσει. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν αρκετά χωρίς να διαλύονται, είναι έτοιμα.
- Μεταφέρουμε τα ρεβίθια και το κρεμμύδι σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, πράσο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 40 λεπτά. Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα χυλώσει και τα ρεβύθια μείνουν με το λαδάκι τους.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Οι καλύτερες συνταγές για σοκολατένια γλυκά
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ΟΝΕΙΡΟ!!! Θα τη φτιαξω αυριο
ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!
Το καναμε και το αγαπαμε πλεον στο σπιτι μας!
Θα φτιάξω αύριο κιόλας επειδή φαίνεται πανεύκολη και θρεπτικότατη .
Θα το δοκιμασω δεν το εχω ξανακανει…φανεται υπεροχο!!
Φαινετε ομορφη συνταγη θα την κανω !!!
Μπράβο Τάσο είσαι φοβερός. Η καλύτερη συνταγή για ρεβίθια!
Συνταγή κορυφή! Μπράβο Τάσο. Ωραίο και το βίντεο σου
Από τότε που είδα την συνταγή σου τρώμε εύκολα και όμορφα Τέλειο φαγητό ! Εγώ βάζω σκορδάκι αντί για πράσο και δάφνη!