ΑρχικήΣυνταγέςΌσπριαΡεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.

Επιλέξτε καλής ποιότητας χονδρά ρεβύθια για να απολαύσετε τα πιο γευστικά χυλωμένα ρεβύθια στο φούρνο. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε αν τα ρεβύθια σας είναι βραστερά, αφήστε τα να μουλιάσουν στο νερό μαζί με μαγειρική σόδα, την οποία θα ξεπλύνετε πολύ καλά την επόμενη μέρα.

Δοκιμάστε αυτή τη ρεβυθάδα του Τάσου Αντωνίου και σίγουρα θα τη λατρέψετε, ακόμη κι αν δεν τρώτε ρεβύθια!

Ρεβύθια στο φούρνο
Εκτύπωση

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 10 λεπτά
Αναμονή 7 ώρες
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 151θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 300 γραμ. ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/4 πράσο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη ρεβυθάδα, από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβύθια. Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι τα ρεβύθια είναι βραστερά, προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα και, την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν για 6-7 ώρες ή αποβραδίς.
  • Την επόμενη μέρα θα έχουν φουσκώσει. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν αρκετά χωρίς να διαλύονται, είναι έτοιμα.
  • Μεταφέρουμε τα ρεβίθια και το κρεμμύδι σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, πράσο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 40 λεπτά. Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα χυλώσει και τα ρεβύθια μείνουν με το λαδάκι τους.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες συνταγές για σοκολατένια γλυκά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τιραμισού πανεύκολο

Το πιο εύκολο τιραμισού από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα δροσερό τιραμισού χωρίς αυγά, με απλά υλικά, και απολαύστε το πιο νόστιμο γλυκό!

Scones με σταφίδες

Τα scones είναι αγγλικά ψωμάκια με σταφίδες. Συνδυάζονται ιδανικά με μαρμελάδα για το πρωινό. Η αφράτη βουτυρένια γεύση τους θα σας συνεπάρει!

Καλοκαιρινό λικέρ

Συνταγή για παγωμένο λικέρ με δυόσμο και μέντα!

Περισσότερα άρθρα

Κανέλα ή κασσία; Μάθετε ποια είναι η αυθεντική κανέλα

Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην κανέλα Κεϋλάνης και την κινέζικη κανέλα, γνωστή και ως κασσία;

6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια

Δείτε υπέροχα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Δημιουργήστε και εμπνευστείτε για τα πασχαλινά γλυκά σας!

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τότε που είδα την συνταγή σου τρώμε εύκολα και όμορφα Τέλειο φαγητό ! Εγώ βάζω σκορδάκι αντί για πράσο και δάφνη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ