Τα food trends του 2012

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το 2012 ήταν αναμφίσβήτητα μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις, κατά την οποία, παρά τις δυσκολίες, ξεχώρισαν πολλές δημιουργικές προσπάθειες και αναδείχθηκαν νέες τάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό. Το Μαμα Πειναω συγκέντρωσε τα food trends που κυριάρχησαν γευστικά την χρονιά που πέρασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παρουσιάζει τα 5 καλύτερα.

5. Ανανεωμένα ΑΤΜ  και αυτόματοι πωλητές ροφημάτων

Ποιος θέλει να αγοράζει τον καφέ του από τα κλασικά καφέ όταν υπάρχουν αυτόματοι πωλητές που σου δίνουν δωρεάν το ρόφημά σου αφού πρώτα σου ζητήσουν να χορέψεις ή να τους κάνεις ερωτική εξομολόγηση; Και αν είσαι του γλυκού και όχι του ποτού, θα αλλάξει μια για πάντα ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την τράπεζα όταν αγοράσεις το αγαπημένο σου cupcake από το πρώτο ATM για cupcakes του καταστήματος Sprinkles στο Beverly Hills. Ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν και στη χώρα μας τόσο έξυπνες ιδέες διαφήμισης.

4. Παντού frozen yogurt

Απλώς δεν γίνεται να μην έχεις φάει έστω και μια φορά frozen yogurt. Πολλοί το αγαπούν, πολλοί το μισούν, επομένως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα πρόκειται για μια νέα εναλλακτική για το παραδοσιακό παγωτό που ευδοκίμησε πέρυσι στη χώρα μας, γι’ αυτό και μένει να δούμε αν θα αντέξει αυτή η τάση τον φετινό βαρύ χειμώνα και ξαναπάρει τα πάνω της το καλοκαίρι. Για εσένα που είσαι γενικότερα φαν των γλυκών, προφανώς θα γνωρίζεις ότι τα cupcakes είναι ακόμη στη μόδα, ωστόσο μεγάλο έδαφος κερδίζουν τα μακαρόν και τα cake pops. Δες όλες τις τάσεις στα γλυκά εδώ.

3. Μοριακή γαστρονομία

Ο Φεράν Αντριά έγραψε ιστορία στο σύγχρονο γαστρονομικό τοπίο με το El Bulli. Τι κι αν το εστιατόριο του πολυτάλαντου Ισπανού σεφ έκλεισε; Το food trend που δημιούργησε έχει ενθουσιάσει το κοινό, γι’ αυτό και εστιατόρια όπως το Funky Gourmet έχουν συζητηθεί στους γαστρονομικούς (και όχι μόνο) κύκλους. Αν θέλεις να δώσεις την προσωπική σου πινελιά στη σφαίρα τζατζικιού ή στα σπαγγέτι φραμπουάζ, μπορείς πάντα να το κάνεις μόνος στο σπίτι με το kit μοριακής γαστρονομίας.

2. Pop-up εστιατόρια

Όπως φανερώνει και το όνομά τους, πρόκειται για εστιατόρια που ξεπηδούν σε διάφορα μέρη για περιορισμένο χρονικό διάστημα και σε προκαλούν να τα ανακαλύψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι o Kύβος της Electrolux, ο οποίος έχει ταξιδέψει από τις Βρυξέλλες και το Μιλάνο μέχρι τη Στοκχόλμη και το Λονδίνο. Όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα, oι Gastronomic Collectiva, δηλαδή ο Βάσκος σεφ Inigo Ocharan και ο Ελληνο-Ιταλός Marko Rossi, ανέλαβαν το pop-up εστιατόριο Breeder Feeder της γκαλερί Feeder και υιοθέτησαν με μεγάλη επιτυχία το concept ταξιδεύοντάς μας γευστικά με το μενού Around The World από τη Νέα Ορλεάνη, το Περού, τη Χαβάη μέχρι τη Χιλή, τη Σκανδιναβία και τη χώρα των Βάσκων. 

1. DIY

Μία τάση που πραγματικά ήρθε για να μείνει. Αν μπορείς να το φας, μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου! Με αυτό το μοτο ξεκίνησε η στήλη Do it Yourself στο Μαμα Πειναω και όλα δείχνουν πως αγαπήθηκε ακριβώς επειδή απλοποίησε τη σύνθετη κηπουρική μαθαίνοντας μας πώς να καλλιεργούμε από πατάτες, μπρόκολo και κουνουπίδι μέχρι aloe vera, πιπεριές, φράουλες και σπιτική ρόκα. Γιατί όταν υπάρχει φαντασία και δημιουργικότητα, τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.