ΑρχικήΒίντεοΤέλειες τηγανητές πατάτες
Τηγανητές πατάτες Συνταγή
Εκτύπωση

Τέλειες τηγανητές πατάτες

Τέλειες τηγανητές πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθετε τη συνταγή και όλα τα μυστικά για χρυσαφένιες και τραγανές διπλοτηγανισμένες πατάτες από τον Τάσο!
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Τηγανητές πατάτες
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Θερμίδες 450θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες Νάξου
  • 500 ml ηλιέλαιο
  • θαλασσινό αλάτι
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό για να μην μαυρίσουν κατά την προετοιμασία. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση, μετά σε λεπτές φέτες ίσου πάχους και τέλος σε μπαστουνάκια. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν το ίδιο πάχος ώστε να τηγανιστούν οι πατάτες μας ταυτόχρονα. Τις βάζουμε πάλι σε νερό μέχρι να κόψουμε όλες τις πατάτες μας.
  • Κατόπιν τις στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και με ασφάλεια.
  • Για το τηγάνισμα χρησιμοποιήστε εάν υπάρχει δυνατότητα μαντεμένιο σκεύος το οποίο είναι εξαιρετικός αγωγός της θερμότητας και διατηρεί σταθερή θερμοκρασία καθόλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο στο σκεύος σε μέτρια φωτιά. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία του λαδιού με θερμόμετρο. Όταν φτάσει στους 130 με 140οC ρίχνουμε την πρώτη δόση από τις πατάτες. Θα δούμε ότι σταδιακά αρχίζει να αφρίζει το λάδι. Σε αυτή τη φάση “ποσάρουμε” τις πατάτες ώστε να μαλακώσουν εσωτερικά χωρίς να τηγανιστούν εξωτερικά. Βγάζουμε λίγες λίγες τις πατάτες σε ταψί χωρίς να στρώσουμε χαρτί κουζίνας. Οι πατάτες πρέπει να μαλακώσει πολύ και να λυγίζουν εύκολα.
  • Στη δεύτερη φάση τηγανίσματος, το λάδι πρέπει να φτάσει γύρω στους 180οC. Ρίχνουμε ξανά σε δόσεις τις ποσαρισμένες πατάτες στο σκεύος. Αυτή τη φορά θα τηγανίσουμε τις πατάτες, πευχαίνοντας την τέλεια κρούστα. Τώρα το λάδι θα αφρίσει πολύ κυρίως αφού τηγανίζουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά. Το τηγάνισμα θα χρειαστεί λίγα λεπτά και γι’αυτό πρέπει να είμαστε “από πάνω” για να μην μας αρπάξουν οι πατάτες.
  • Όταν δούμε ότι τηγανίστηκαν ομοιόμορφα και απέκτησαν χρυσαφένιο χρώμα, τις βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και αλατίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Ολοκληρώνουμε τη συνταγή με γραβιέρα Νάξου η οποία θα συνοδεύσει ιδανικά τις τέλειες τηγανητές πατάτες μας (προαιρετικά).

Βίντεο συνταγής

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λουκουμάδες με μέλι

Τραγανοί, ζεστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Προσθέστε τριμμένο μπισκότο ή καρύδια και απογειώστε τη συνταγή.

Light πανακότα με μέλι

Ελαφριά πανακότα με μέλι. Αυτή η light πανακότα τρώγεται χωρίς τύψεις, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση της πανακότα που αγαπάμε.

Μπριζολάκια με σάλτσα ρομέσκο

Συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς (ρομέσκο).

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Μυστικά και tips για το πιο νόστιμο σπιτικό cheesecake.

Πασχαλινό αρνί: και στον φούρνο τέλειο!

Πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο: μυστικά για ζουμερό αρνί με τραγανή πετσούλα!

Λαχταριστές συνταγές με ροδάκινα

Λαχταριστές καλοκαιρινές συνταγές με ροδάκινα της εποχής! Ροδάκινα στρουμπουλά και ζουμερά που μπαίνουν στις συνταγές μας και χαρίζουν απίστευτες γεύσεις!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ