Καλωσορίσατε στον κόσμο της γεύσης και της απολαυστικής Ταϊλανδέζικης κουζίνας! Εάν είστε λάτρης της ανατολίτικης κουζίνας και αναζητάτε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, τότε είστε στο σωστό μέρος. Εδώ, στο MamaPeinao.gr, σας παρουσιάζουμε ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα πιάτα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας: η Tom Yum σούπα με γάλα καρύδας.
Η Tom Yum σούπα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά της Ταϊλάνδης και αποτελεί ένα απόλυτο αριστούργημα γεύσης. Με τη συνδυαστική αρωματική πλούσια γεύση του θαλασσινού, του πικάντικου, του ξινού και του γλυκού, η Tom Yum σούπα με γάλα καρύδας συνδυάζει την έντονη γεύση με την απαλή και κρεμώδη υφή του γάλακτος καρύδας, προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης για τους ουρανίσκους σας.
Στη συνταγή μας, χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα συστατικά και αρωματικά μπαχαρικά, προσφέροντας μια αυθεντική γεύση που θα σας μεταφέρει αμέσως στους δρόμους και τα εστιατόρια της Ταϊλάνδης. Είτε απολαμβάνετε τη Tom Yum σούπα με γάλα καρύδας σαν κύριο πιάτο, είτε ως εκλεκτή πρώτη γεύση, η εμπειρία σας θα είναι αξέχαστη και εκπληκτική.
Επιπλέον, η Tom Yum σούπα με γάλα καρύδας διαθέτει μια σειρά από θρεπτικά οφέλη, καθώς περιέχει φρέσκα λαχανικά, κοτόπουλο και αρωματικά μπαχαρικά που ενισχύουν την υγεία και την ευεξία.
Δείτε παρακάτω το video με αναλυτικές οδηγίες για σίγουρη επιτυχία!

Σούπα tom yum με γάλα καρύδας
Υλικά
- 250 g. νερό
- 1 ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
- 1 λεμονόχορτο κομμένο σε κομμάτια
- 300 g. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε καρέ
- 500 g. ζωμός κότας
- 200 g. γάλα καρύδας
- 1/2 κ.σ. fish sauce
- 1-2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- φρέσκος κόλιανδρος
- 1 λάιμ
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με to νερό περίπου κατά το ένα τέταρτο. Αφήνουμε μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε το καθαρισμένο τζίντζερ και λεμονόχορτο στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Αφού βγάλουν τα αρώματά τους, προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε επιπλέον ζωμό κότας ή νερό και ανακατεύουμε με την κουτάλα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη fish sauce. Ανακατεύουμε ξανά.
- Ρίχνουμε την κόκκινη πάστα κάρι, ανακατεύουμε με την κουτάλα να διαλυθεί η πάστα μέσα στη σούπα. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια καλή βράση και να δέσουν τα υλικά για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Συνοδεύουμε με lime.
Βίντεο συνταγής
Αν σας άρεσε το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Τάσο εισαι ΦΟΒΕΡΟΣ!!! Την καναμε στο σπιτι και τελος τα 12 ευρα για μια σουπα. Στο σπιτι φοβερη σουπα τομ γιαμ!!!!!
Τάσο! Την καναμε σήμερα στο σπίτι και εχω να πω οτι ειναι ΟΝΕΙΡΟ. Εισαι τεραστιος και σε ευχαριστουμε. Το αγαπημενο μας ταυλανδεζικο εκλεισε και οποτε σπιτι γινεται η δουλεια τελεια με τη συνταγη σου.
egine h agapimeni mas soupa. oute se thai etsi!