Πού θα φας τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά;

Από την Άννα Ευθυμίου,

Τα Χριστούγεννα είναι μόλις λίγες ημέρες μακριά, η Αθήνα έχει βάλει τα γιορτινά της κι εμείς, ως γνωστοί λάτρεις του νόστιμου παραδοσιακού γλυκού, εξερευνήσαμε την πόλη και τα πέριξ για να βρούμε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Η έρευνα ήταν αρκετά δύσκολη και οι επιλογές πολλές, ωστόσο μετά σιγουριάς και βεβαιότητος σας προτείνουμε τους εξής προορισμούς με τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, τους καλύτερους κουραμπιέδες, τις πιο τραγανές δίπλες και το πιο ευωδιαστό χριστόψωμο για τις φετινές γιορτές!

Ζαχαροπλαστείο Γουναρόπουλος (Χαλκίδα – Κεντρικό κατάστημα: Παπανδρέου, Λιαννή Άμμος, τηλ.: 22210 76786,Υποκατάστημα: Αθανασίου Διάκου 52, Κάνηθος, τηλ.: 22210 37626)

Ξεφεύγοντας από την Αθήνα, μια βόλτα στη Χαλκίδα και το διάσημο ζαχαροπλαστείο Γουναρόπουλος θα σε κάνει να μας ευγνωμονείς! Δεν θα μιλήσουμε για τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες ή τις παραδοσιακές δίπλες, τα οποία είναι όλα εξαιρετικής ποιότητας και ιδιαίτερα οικονομικά, αλλά θα σταθούμε σε ένα πολύ πρωτότυπο γλυκό το οποίο πραγματικά λατρέψαμε. Ο λόγος για την αγγλική πουτίγκα με γκανάς λευκής σοκολάτας, την οποία δημιούργησε φέτος για πρώτη φορά ο pastry chef Νίκος Αρμενατζόγλου και έχει χτίσει fan club από όλες τις πλευρές της Αττικής. Ένα γλυκό που θυμίζει αφράτο κέικ, ζουμερό σιμιγδαλένιο χαλβά, με νότες εσπεριδοειδών και βελούδινη σως σοκολάτας, το οποίο γίνεται το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο ή επιδόρπιο για τα γιορτινά καλέσματα. Μην το χάσεις με τίποτα!

Aρτοποιότης ο Τάκης (Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη, τηλ.: 2109230052)

Ο φούρνος που κάθε Αθηναίος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει επισκεφθεί, έστω και μια φορά. Άπαξ και γίνει η αρχή, οι επόμενες γευστικές επισκέψεις είναι εγγυημένες. Αυτή τη φορά δεν μας κέρδισαν το παραδοσιακό ψωμί ή οι περίφημες μπαγκέτες, αλλά το απίθανο Χριστόψωμο. Μυκονιάτικη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε, αφού θυμίζει αφράτο τσουρεκάκι με σταφίδες και ευωδιάζει μαστίχα και κανέλα. Κυριολεκτικά θα σας τραβήξει από τη μύτη! 

Έξαρχος (Πλατεία Καπανδριτίου, Καπανδρίτι, τηλ.: 2295029083

Στον διάσημο φούρνο “Έξαρχος” στο Καπανδρίτι, εκτός από το διάσημο προζυμένιο ψωμί του, θα βρεις εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Μελομακάρονα σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς, τραγανά με ωραία γεύση μελιού και καρυδόψιχας, πραγματικά τα λατρέψαμε. Οι κουραμπιέδες φτιάχνονται σε σχήμα πέταλο, είναι τόσο βουτυράτοι όσο πρέπει και σίγουρα θα θέλεις να φύγεις με αρκετά κιλά για να έχεις απόθεμα. Βέβαια, όταν σε πιάνει λιγούρα για νόστιμα γιορτινά γλυκά, μια βόλτα στο Καπανδρίτι και τον Έξαρχο θα την ξανακάνεις!

Αφοι Ασημακόπουλοι (Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3610092)

Από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας και εγγυημένη επιλογή για τους καθιερωμένους κουραμπιέδες (που είναι και best seller). Φτιάχνονται με φρέσκο βούτυρο παραγωγής του ίδιου του καταστήματος και κάθε χρόνο προκαλούν κυριολεκτικά πάταγο. Όσοι έχετε τιμήσει τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες των Ασημακόπουλων, ξέρετε ότι η μυρωδιά σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Απαραίτητος γευστικός προορισμός κάθε Χριστούγεννα. 

Fresh (στα ομώνυμα ζαχαροπλαστεία σε όλη την Αθήνα)

Τα γνωστά ζαχαροπλαστεία κάνουν τη δική τους πρόταση για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας. Παραδοσιακές δίπλες,  μελομακάρονα με βιολογικό μέλι Κρήτης και βουτυράτοι κουραμπιέδες με αμύγδαλο Βόλου υπόσχονται να γίνονται οι ιδανικοί σύντροφοι τις κρύες  ημέρες και νύχτες των φετινών Χριστουγέννων. 

Ζάχαρη στην άκρη (Δημ. Γούναρη 192, Γλυφάδα, τηλ.: 2109603357)

Ανακαλύψαμε ένα κρυμμένο ζαχαροπλαστείο στη Γλυφάδα με τα πιο απίθανα μελομακάρονα. Μυστική συνταγή, δοκιμασμένη και άκρως επιτυχημένη, τα μελομακάρονα της Ζάχαρης στην Άκρη θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Πριν το επισκεφθείτε, καλέστε πρώτα για να κάνετε την παραγγελία σας και να βρείτε τα γλυκίσματά σας στο κουτί. 

Levôtre Pirée (Κουντουριώτου 166, Πειραιάς, τηλ.: 2104122577)

O σοκολατένιος παράδεισος βάζει τα γιορτινά του, μας προσφέρει υπέροχα μελομακάρονα και κουραμπιέδες και μας προκαλεί να αγοράσουμε προμήθεια για όλη τη διάρκεια των γιορτών. Τα μελομακάρονα τραγανά και ταυτόχρονα πλούσια σε μέλι, οι κουραμπιέδες αφράτοι και, φυσικά, τα αγαπημένα μας είναι – τι άλλο; – τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας, όπως μόνο ο pâtissier και ειδήμων στη σοκολάτα Στέφανος Διαμαντόπουλος ξέρει να δημιουργεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.