ΑρχικήΆρθραΤα Ladurée γιορτάζουν τα 150 χρόνια τους

Τα Ladurée γιορτάζουν τα 150 χρόνια τους

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, τα μακαρόν είναι η πιο καυτή τάση στο χώρο των γλυκών σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ζωντανά χρώματα, λαχταριστή γέμιση και το μικρό τους μέγεθος που σε προϊδεάζει ότι ένα δεν είναι ποτέ αρκετό, είναι τα μυστικά της επιτυχίας του διάσημου γαλλικού γλυκού. Πόσω μάλλον αν τα μακαρόν είναι φτιαγμένα από τα φημισμένα ζαχαροπλαστεία Ladurée, τα οποία έχουν χρόνια παράδοση στην παρασκευή των εν λόγω χαριτωμένων γλυκισμάτων και ανάμεσα στους φανατικούς τους είναι μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Εξάλλου, απόδειξη της ευγενούς “φύσης” των μακαρόν Ladurée ήταν και η παρουσία τους στη γνωστή ταινία Marie Antoinette της Sofia Coppola αλλά και στην τηλεοπτική σειρά Gossip Girl.

Η διάσημη αλυσίδα ζαχαροπλαστείων φέτος κλείνει 150 χρόνια γλυκιάς παρουσίας και με αφορμή αυτό το γεγονός, ο εορτασμός των ιδιαίτερων αυτών γενεθλίων δεν θα μπορούσε παρά να είναι άκρως δημιουργικός. Κάθε μήνα, μία ξεχωριστή γεύση και συσκευασία θα κυκλοφορεί στα καταστήματα Ladurée ανά τον κόσμο, προς τιμήν της ξεχωριστής επετείου.  Έτσι, ο Γιαπωνέζος σχεδιαστής Tsumori Chisato συνεργάστηκε με τα ζαχαροπλαστεία και το Μάρτιο κυκλοφόρησαν στην αγορά λαχταριστά ροζ μακαρόν με γέμιση γκανάζ κερασιού, με την επιμέλεια της συσκευασίας από τον γνωστό σχεδιαστή. Τον Απρίλιο, όσοι επισκέφθηκαν το κατάστημα Ladurée στη Via Spadari στο Μιλάνο, ανακάλυψαν μακαρόν σε παστέλ χρώματα, με τη γνωστή γατούλα Hello Kitty σε πρώτο πλάνο στη φινετσάτη συσκευασία. 

Συνεχίζοντας τις πρωτότυπες εκπλήξεις προς τους ορκισμένους θαυμαστές των μακαρόν, τα ζαχαροπλαστεία δημιούργησαν για το μήνα Ιούλιο που διανύουμε τα μακαρόν “Le butterfly” με ροζ κέλυφος φράουλας και γέμιση μους παπαρούνας και yuzu (ένα γιαπωνέζικο είδος lime). Αν μάλιστα βρεθείτε στο Saint-Tropez το καλοκαίρι, δοκιμάστε στο φρέσκο κατάστημα Ladurée που άνοιξε στην περιοχή τα διάσημα καλοκαιρινά μακαρόν με πράσινο μήλο, παγωμένη μέντα, σοκολάτα από τη Γκάνα ή ανθό πορτοκαλιού. Merveilleux, όπως λένε και οι Γάλλοι!

 

Άννα Ευθυμίου

 

Εικόνα: flickr.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σουβλάκι ξιφία

Ζουμερό σουβλάκι με ξιφία μαριναρισμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Ελαφρύ και πρωτότυπο σουβλάκι με ζουμερό και γευστικό ψάρι!

Γίγαντες στον φούρνο

Μια παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στον φούρνο με αρωματική σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο λουκάνικο!

Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

Πεντανόστιμος χαλβάς με σοκολάτα. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αναμειγνύεται με σοκολάτα και λάιμ και δίνει το πιο νόστιμο νηστίσιμο γλυκό που θα αγαπήσουν όλοι!

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό για τέλεια ομελέτα

Ψάχνετε το μυστικό για τέλεια ομελέτα; Αυτό το κόλπο σας δίνει τις πιο αφράτες και λαχταριστές σπιτικές ομελέτες!

Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Συνταγές και γευστικές προτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα πιάτα με αυτό το ιδιαίτερο μενού του Αγίου Βαλεντίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ