Εκλέρ ταψιού. Συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό ψυγείου, χωρίς ψήσιμο γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου.

Εκλέρ ταψιού Συνταγή
Εκτύπωση

Εκλέρ ταψιού

Εκλέρ ταψιού από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα ιδιαίτερο γλυκό ψυγείου που θυμίζει εύκολο εκλέρ, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι ιδανικό για κέρασμα ή ως τούρτα γενεθλίων. Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Εκλέρ ταψιού
Προετοιμασία 4 ώρες
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 4 ώρες 25 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 385θερμίδες

Υλικά

  • 4 πακέτα κράκερ

Για τη σαντιγί

  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Για την επικάλυψη

  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. Ιρλανδικό λικέρ κρέμας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Την αφήνουμε στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη. 
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και σταδιακά το ρίχνουμε στο μείγμα αυγών, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μείγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα και να αφήνει παχύ στρώμα στη ράχη της κουτάλας. Προσέχουμε να μην πάρει βράση. Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και περιχύνουμε με την κρέμα αυγών. Ανακατεύουμε να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτα.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: βάζουμε την κουβερτούρα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία και γυαλιστερή κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
  • Σε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος φτιάχνουμε μια στρώση κράκερ ώστε να καλύψουμε όλο το σκεύος. Απλώνουμε μια στρώση τη μισή σαντιγί. Συνεχίζουμε με μια στρώση κράκερ. Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας. Στρώνουμε μια σειρά κράκερ. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με μια στρώση κράκερ. Περιχύνουμε με την επικάλυψη, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε το εκλέρ ταψιού να δέσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Το εκλέρ ταψιού είναι ακόμα πιο απολαυστικό την επόμενη μέρα.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φοβερή πρασοσελινόριζα

Πρασοσελινόριζα στο φούρνο με κρούστα!

Μελόψωμο

Μελόψωμο, ένα πολύ διαφορετικό γλυκό ψωμί, ιδιαίτερο και με πλούσια γεύση είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει.

Ινδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Το κοτόπουλο Τίκα Μασάλα είναι μια από τις πιο διάσημες συνταγές της ινδικής κουζίνας. Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο, είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και πλούσια μπαχαρικά. Απαραίτητο συνοδευτικό είναι το ρύζι μπασμάτι και οι παραδοσιακές πίτες naan.

Περισσότερα άρθρα

Κάρδαμο: συνταγές με τον “βασιλιά” των μπαχαρικών

Το κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό με μοναδική γεύση και θεραπευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Κίμτσι: το superfood από την Κορέα που χαρίζει μακροζωία

Γνωρίστε το κίμτσι, την υπερτροφή από την Κορέα που υπόσχεται μακροζωία με τον πιο φυσικό τρόπο.

Τα 6 μυστικά για τέλειες καλοκαιρινές σαλάτες

Η τέλεια σαλάτα έχει αυτά τα βήματα που πρέπει κατακτήσετε για να τη φτιάξετε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτο ψαχνω εδω και χρονια εκλαιρ χωρις βαση παντεσπανιου Συγχαρητηρια για την ιδεα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ