ΑρχικήΆρθραΣυνταγές με μια κονσέρβα τόνου

Συνταγές με μια κονσέρβα τόνου

 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας μια κονσέρβα τόνου. Κι όμως, όταν έρχεται η ώρα να σκεφτούμε τι θα μαγειρέψουμε, τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε πώς να αξιοποιήσουμε αυτήν την κονσέρβα. Ο τόνος σε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή νερό είναι νόστιμος, θρεπτικός και μπορεί να μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα υλικά για γρήγορα, εύκολα και νόστιμα πιάτα. Εμείς σας δίνουμε ιδέες και λύσεις για γεύματα με μια κονσέρβα τόνου.

Τόνος με λαχανικά. Φτιάξτε μια κλασική ντοματοσαλάτα και προσθέστε τόνο και ελιές ψιλοκομμένες. Εναλλακτικά, φτιάξτε μια σαλάτα νισουάζ,  Μπορείτε ακόμα να βράσετε αμπελοφάσουλα ή μαυρομάτικια φασόλια και να τα συνδυάσετε με τόνο,  ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι και στο τέλος να περιχύσετε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.

Μακαρονάδα με τόνο. Μια νόστιμη ιδέα είναι να φτιάξετε μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και τόνο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σοτάρετετε σε λάδι τον τόνο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια να προσθέσετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά της αρεσκείας σας και να αφήσετε τη σάλτσα να βράσει.  Επιπλεόν, μπορείτε να φτιάξετε μια μακαρονοσαλάτα με τόνο κι εμείς σας έχουμε την καλύτερη μακαρονάδα με τόνο.

Τόνος με πατάτες. Για σαλάτα, για πρώτο ή κυρίως πιάτο, μια πατατοσαλάτα με τόνο είναι μια νόστιμη και χορταστική λύση. Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, προσθέτετε τον τόνο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό ή άνηθο, αλάτι, πιπέρι, αρκετό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Δοκιμάστε ακόμα να φτιάξετε πατάτες γεμιστές με τόνο. Αφού βράσετε τις πατάτες, τις κόβετε στη μέση και αδειάζετε το εσωτερικό τους σε μπολ. Στο μπολ, και αφού τις έχετε λιώσει με ένα πιρούνι, προσθέτετε μαγιονέζα, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, λίγο τριμμένο τυρί και τον τόνο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα, τις περιχύνετε με λίγο τριμμένο τυρί και τις ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Σάντουιτς με τόνο. Το κλασικό σάντουιτς με αφράτο ψωμί και ένα μείγμα τόνου, μαγιονέζας και ψιλοκομμένου κρεμμυδιού ή μια τορτίγια με τόνο και διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά είναι μια διαχρονική, γρήγορη και λαχταριστή λύση.

Quesadilla με τόνο. Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής με κοτόπουλο που, όμως, δεν υστερεί σε γεύση. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον τόνο με μαγιονέζα, λίγη μουστάρδα, ψιλοκομμένη ντομάτα και πιπεριά και τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση τσένταρ ή έμενταλ). Σε μια αραβική πίτα ή σε μια τορτίγια, απλώστε το μείγμα, καλύψτε με μια ακόμα πίτα και ψήστε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά ή σε κανονικό φούρνο που θα τον έχετε προθερμάνει στους 180οC  μέχρι να λιώσει το τυρί.

Μπρουσκέτες με τόνο. Ακολουθήστε την κλασική συνταγή για μπρουσκέτες με ένα κλικ εδώ. Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα μείγμα από τόνο, ψιλοκομμένη ντομάτα, κάπαρη, λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι  και χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα πάνω στις μπρουσκέτες, περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο κι απολαύστε ένα πιάτο με γεύση από Μεσόγειο και καλοκαίρι.

Μπιφτέκια με τόνο. Ελαφριά και γίνονται σε ελάχιστο χρόνο. Σε ένα μπολ, προσθέτε τον τόνο, ένα αυγό χτυπημένο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρότο, ψίχα από το χθεσινό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και στη συνέχεια πλάθετε τα μπιφτέκια τόνου.  Τα βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να σταθούν τα υλικά και να μη διαλυθούν κατά το μαγείρεμα. Σε τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ψήνετε τα μπιφτέκια 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαύρες φακές σούπα

Σούπα με μαύρες φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη, γρήγορη, και θρεπτική σούπα με μαύρες φακές, καρότο, πράσο και μυρωδικά που μυρίζει Ελλάδα. 

Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα

Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.

Ασουρές ή Βαρβάρα, νηστίσιμο γλυκό

Ο ασουρές, ή αλλιώς Βαρβάρα, είναι ο χυλός σιταριού με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα και σερβίρεται σαν ένα νηστίσιμο γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

5 συνταγές για γλυκά στο πεντάλεπτο

Συνταγές για γλυκά σε 5 λεπτά. Μάθε πώς θα φτιάξεις εντυπωσιακά και γευστικά γλυκά στο πεντάλεπτο με αυτές τις πανεύκολες συνταγές.

Συνταγές για φοιτητές σε δέκα λεπτά

Συνταγές για φοιτητές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου. Γιατί η φοιτητική ζωή θέλει καλοπέραση και όχι ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ