Τα Lego γίνονται σοκολάτες

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αγαπημένο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων ήταν οι κατασκευές με τα τουβλάκια Lego. Πόσες ώρες δεν είχαμε αφιερωθεί στο να χτίσουμε σπίτια, να φτιάξουμε ποδήλατα και όποια κατασκευή φανταζόταν το παιδικό μας μυαλό; Με τα πολύχρωμα τουβλάκια lego πλάθαμε ιστορίες και προσπαθούσαμε να ονειρευτούμε το μέλλον μας.

Τώρα, ως ενήλικες δεν παίζουμε πια με αυτά, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να τα απολαμβάνουμε και μάλιστα είναι και πολύ νόστιμος. Πώς; Τα Lego πήραν σοκολατένια μορφή και φυσικά έχουν υπέροχη γεύση, αφού η σοκολάτα είναι αξία σταθερή. Υπεύθυνος για αυτό το λιχούδικο παιχνίδι είναι ο Ιάπωνας σχεδιαστής κι εικονογράφος Akihiro Mizuuchi.

Ο Mizuuchi εμπνεύστηκε το γλυκό αυτό project πριν αρκετούς μήνες και μάλιστα στις 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα των ερωτευμένων, κατά την οποία ο σχεδιαστής κι οι φίλοι του συνηθίζουν να δίνουν στους ήρωες μιας δημοφιλούς anime ιαπωνικές εκπομπής σοκολατένια μορφή.

Αρχικά σχεδίασε τα πάντα στον υπολογιστή του για να είναι σε θέση να υπολογίσει με ακρίβεια πόση σοκολάτα θα χρειαζόταν και στη συνέχεια δημιούργησε καλούπια των Lego, ώστε να μπορέσει να ρίξει σε αυτά τη λιωμένη σοκολάτα. Μόλις η σοκολάτα κρύωσε, το τουβλάκι lego ήταν έτοιμο για παιχνίδι ή για φάγωμα. Ο Mizuuchi χρησιμοποίησε σοκολάτα γάλακτος, πικρή, λευκή και με γεύση φράουλας, ενώ χρησιμοποίησε και κάποιες χρωστικές ουσίες για να δημιουργήσει μπλε, πράσινα και ροζ τουβλάκια, καταφέρνοντας να ικανοποιήσει και τους πιο δύσκολους παίχτες και ουρανίσκους.

Το σοκολατένιο αυτό εγχείρημα είναι τόσο πετυχημένο που σε κάθε τουβλάκι μπορεί να διακρίνει κανείς και τον λογότυπο της εταιρείας κι είναι κυρίως αυτό που το ξεχωρίζει από ανάλογα κατά καιρούς εγχειρήματα. Εμείς ομολογούμε πως θέλουμε οπωσδήποτε να παίξουμε ξανά με Lego!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.