Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια Θεσσαλονίκης συνταγή

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια Θεσσαλονίκης συνταγή

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Εύκολα, αφράτα, γρήγορα και με ελάχιστες θερμίδες σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης! Δείτε την υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο σνακ.
5 from 2 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 30 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Συνοδευτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 18
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 120 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. αλάτι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 500 γρ. νερό χλιαρό
  • 300 γρ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε  500 γρ. χλιαρό νερό,  την  μαγιά  και το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και την ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά.  Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18  ίσα κομμάτια που τα  ανοίγουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και στη συνέχεια δίνουμε σε κάθε μπαστουνάκι το στρογγυλό σχήμα του κουλουριού. Τα βουτάμε σε μπολ με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια  τα βουτάμε σε μπολ με σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί  και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά. Ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 με 15 λεπτά.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Δοκιμάστε τη συνταγή μας για πίτσα

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή