Ταξίδι με… γεύση σοκολάτας!

Tο εργοστάσιο σοκολάτας των Mast Brothers, είναι το μοναδικό εργοστάσιο στη Νέα Υόρκη, το οποίο επεξεργάζεται τους κόκκους κακάο από την αρχή ώστε να γίνουν μπάρα σοκολάτας!

Από την Όλγα Λούλια

Ήταν μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από δύο αδέλφια, τον Rick και τον Michael Mast. Όλα άρχισαν στο διαμέρισμά τους, χρησιμοποιώντας απλά μία οικιακή μηχανή επεξεργασίας κόκκων κακάο. Με τον καιρό όμως, αναπτύχθηκε η δημιουργικότητά τους έχοντας ως πηγή τους  κόκκους από οικογενειακές φάρμες στη Μαδαγασκάρη, στο Εκουαδόρ,  στη Βενεζουέλα και στη Δομινικανή Δημοκρατία. Αυτό όμως που τους έκανε μοναδικούς, ήταν η όλη διαδικασία πριν τη παραγωγή της σοκολάτας, η επεξεργασία, το άλεσμα, το ψήσιμο  των κόκκων και όχι η χρήση κουβερτούρας όπως συνηθίζουν άλλα σοκολατοποιϊα.

Το πιο αξιοθαύμαστο από όλα όμως, είναι πως τα δύο αδέρφια όχι μόνο παράγουν μπάρες σοκολάτας μόνοι τους, αλλά ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο μ’ ένα ξύλινο ιστιοφόρο για να ανακαλύψουν τους καλύτερους κόκκους κακάο στο κόσμο. Παρά το μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι Mast Brothers κάνουν τη περισσότερη δουλειά μόνοι τους. Κάθε μπάρα είναι φτιαγμένη με ιδιαίτερο σεβασμό στην ιστορία της σοκολάτας, έχει τη δική της ιστορία γεύσης και είναι τυλιγμένη σε χρυσό φύλλο αλουμινίου όπως μία σπάνια συλογή βιβλίων!

www.mastbrotherschocolate.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.