ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΧαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ. Πεντανόστιμος χαλβάς από τον Τάσο. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αναμειγνύεται με σοκολάτα και αρωματικό λάιμ και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. 

Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ Συνταγή
Εκτύπωση

Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

Πεντανόστιμος χαλβάς με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αναμειγνύεται με σοκολάτα και λάιμ και δίνει το πιο νόστιμο νηστίσιμο γλυκό που θα αγαπήσουν όλοι!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 628θερμίδες

Υλικά

  • 4 1/2 φλιτζ. νερό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1/2 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λάιμ χυμό και ξύσμα
  • 150 γρ. κουβερτούρα με 65% περιεκτικότητα σε κακάο

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις πάρει βράσει αφήνουμε το σιρόπι στη φωτιά για άλλα 3-4 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρουμε. Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα δύο είδη σιμιγδάλι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί και να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι, προσέχοντας να μην καούμε. Ανακατεύουμε με την κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ καθώς και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ζωηρά. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μερικές φέτες λάιμ για πιο έντονη γεύση. Μεταφέρουμε προσεκτικά το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα ή πυρέξ και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά και να σταθεί για 2 ώρες. Σερβίρουμε κρύο.

Tips

Αντί για λάιμ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι για να φτιάξετε αυτόν τον υπέροχο χαλβά με σοκολάτα.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κολοκυθάκια γεμιστά

Συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά, σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί!

Παγωτό καραμέλα χωρίς παγωτομηχανή

Σπιτικό παγωτό με αλατισμένη καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου!

Σιρόπι ζάχαρης

Βασική συνταγή για σιρόπι ζάχαρης.

Περισσότερα άρθρα

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

Συνταγές για φοιτητές σε δέκα λεπτά

Συνταγές για φοιτητές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου. Γιατί η φοιτητική ζωή θέλει καλοπέραση και όχι ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ