Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

συνταγη χαλβας με σοκολατα
Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 15 minutes

Συνολικός χρόνος: 20 minutes

Μερίδες: 10

Θερμίδες: 628

Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

Πεντανόστιμος χαλβάς με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αναμειγνύεται με σοκολάτα και λάιμ και δίνει το πιο νόστιμο νηστίσιμο γλυκό που θα αγαπήσουν όλοι!

Υλικά

4 1/2 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλα
1/2 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
150 γρ. κουβερτούρα με 65% περιεκτικότητα σε κακάο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις πάρει βράσει αφήνουμε το σιρόπι στη φωτιά για άλλα 3-4 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρουμε. Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα δύο είδη σιμιγδάλι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί και να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι, προσέχοντας να μην καούμε. Ανακατεύουμε με την κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ καθώς και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ζωηρά. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μερικές φέτες λάιμ για πιο έντονη γεύση. Μεταφέρουμε προσεκτικά το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα ή πυρέξ και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά και να σταθεί για 2 ώρες. Σερβίρουμε κρύο.

Tip

Αντί για λάιμ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι για να φτιάξετε αυτόν τον υπέροχο χαλβά με σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.