ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΜακαρονάδα ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια

Μακαρονάδα ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια

Μακαρονάδα με αγκινάρες συνταγή
Εκτύπωση

Μακαρόνια ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια

Μακαρονάδα με ζαμπόν και αγκινάρες από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτήν την εύκολη μακαρονάδα με τις ανοιξιάτικες αγκινάρες και εμπλουτίστε τη με ζαμπόν, μανιτάρια και την εύκολη σάλτσα παρμεζάνας που σας προτείνω.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μακαρόνια ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 430θερμίδες

Υλικά

  • 500 γραμμ. ταλιολίνι ή ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 6 αγκινάρες κατεψυγμένες κομμένες στα τέσσερα
  • 4 φέτες ζαμπόν βραστό κομμένες σε λωρίδες
  • 3 αυγά βιολογικά
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ταλιολίνι.
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ζαμπόν σε λωρίδες.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες. Σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λιγκουίνι με σύκα

Συνταγή για λιγκουίνι με σύκα και προσούτο!

Κουραμπιέδες του Τάσου

Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Το πιο νόστιμο, αφράτο και εύκολο ραβανί! Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με κρύο σιρόπι ή το ανάποδο για να πετύχετε το τέλειο γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

8 υλικά στην κουζίνα που δεν ανακυκλώνονται

Δείτε ποιες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Tα 13 πιο χρήσιμα πράγματα που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής

Τα απόλυτα μυστικά που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής και μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα του σπιτιού. Θα σας λύσουν τα χέρια!

Φρέσκα λαχανικά και φρούτα: Ιούνιος

Ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Ιουνίου; Φτιάξτε τις πρώτες καλοκαιρινές συνταγές με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπραβο! Υπεροχη συνταγη για μακαρονια! Εισαι φοβερος σε εχω δει με τη μισκο να κανεις συνταγες και εχω κανει πολλες!! Απο εσενα εμαθα τη χρυση σειρα και τα ολικης αλεσης. Μπραβο συνεχισε ετσι Τασο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ