Μακαρονάδα ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια

Μακαρονάδα με αγκινάρες συνταγή
Μακαρόνια ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
 
Μακαρονάδα με ζαμπόν και αγκινάρες από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτήν την εύκολη μακαρονάδα με τις ανοιξιάτικες αγκινάρες και εμπλουτίστε τη με ζαμπόν, μανιτάρια και την εύκολη σάλτσα παρμεζάνας που σας προτείνω.
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 430 θερμίδες
Υλικά
  • 500 γραμμ. ταλιολίνι ή ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 6 αγκινάρες κατεψυγμένες κομμένες στα τέσσερα
  • 4 φέτες ζαμπόν βραστό κομμένες σε λωρίδες
  • 3 αυγά βιολογικά
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ταλιολίνι.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ζαμπόν σε λωρίδες.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες. Σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.